Km-registratie kost halve dag per bestuurder per maand

Bijna twee derde van de zakelijke rijders in Nederland spendeert minimaal twee uur per maand aan het registreren en invoeren van gereden kilometers.

28 procent van de bestuurders is hier meer dan vier uur per maand aan kwijt. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek van TomTom Business Solutions onder zakelijke rijders in Europa (Duitsland, Nederland, Frankrijk en Ierland).

Bedrijven en hun werknemers zijn bij wet verplicht om hun gereden kilometers accuraat bij te houden. De meeste bedrijven doen dit op papier (43 procent). Daarnaast registreert 29 procent van de bestuurders de gereden kilometers via de computer en 26 procent via een mobiel apparaat. Bijna de helft van de rijders (43 procent) moet de opgeslagen kilometerstanden vervolgens op kantoor overzetten naar een ander formaat of invoeren in een computersysteem.

Het onderzoek – uitgevoerd onder zakelijke bestuurders zonder geautomatiseerd kilometerregistratiesysteem – toont aan dat meer dan een kwart (26 procent) van de bestuurders weleens verkeerde kilometergegevens opgeeft. 21 procent doet dit zelfs regelmatig.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Km-registratie kost halve dag per bestuurder per maand - Automobielmanagement.nl

Km-registratie kost halve dag per bestuurder per maand

Bijna twee derde van de zakelijke rijders in Nederland spendeert minimaal twee uur per maand aan het registreren en invoeren van gereden kilometers.

28 procent van de bestuurders is hier meer dan vier uur per maand aan kwijt. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek van TomTom Business Solutions onder zakelijke rijders in Europa (Duitsland, Nederland, Frankrijk en Ierland).

Bedrijven en hun werknemers zijn bij wet verplicht om hun gereden kilometers accuraat bij te houden. De meeste bedrijven doen dit op papier (43 procent). Daarnaast registreert 29 procent van de bestuurders de gereden kilometers via de computer en 26 procent via een mobiel apparaat. Bijna de helft van de rijders (43 procent) moet de opgeslagen kilometerstanden vervolgens op kantoor overzetten naar een ander formaat of invoeren in een computersysteem.

Het onderzoek – uitgevoerd onder zakelijke bestuurders zonder geautomatiseerd kilometerregistratiesysteem – toont aan dat meer dan een kwart (26 procent) van de bestuurders weleens verkeerde kilometergegevens opgeeft. 21 procent doet dit zelfs regelmatig.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding