Ook leaserijder rijdt dure tankstations voorbij

De zakelijke rijders die hun voertuig betrekken via Leaseplan zijn de afgelopen drie jaar kostenbewuster geworden wat tanken betreft.

Minder vaak dan voorheen tanken ze automatisch of uit gemakzucht langs de snelweg, vanwege de grote verschillen in de literprijs met onbemande vestigingen. Dat blijkt uit een analyse van LeasePlan onder zijn ruim 120 duizend leaserijders.

Het aantal tankbeurten bij een onbemand station dat niet aan de snelweg ligt, steeg met 33% ten koste van stations langs de snelweg (-12%). Net als in 2010 tanken automobilisten bij voorkeur bij bemande tankstations (67%) die niet aan de snelweg zijn gelegen. Het aantal leaserijders dat tankt bij bemande snelwegstations liep met 6% terug naar 21%.

De verandering in het tankgedrag komt onder meer doordat werkgevers hun zakelijke rijders stimuleren om goedkoper te gaan tanken. Volgens LeasePlan Nederland kan het consequent kiezen voor een goedkoper station per tankbeurt een kostenbesparing opleveren van zeven tot acht euro. Op jaarbasis kan dit bedrijven tot tienduizenden euro’s schelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook leaserijder rijdt dure tankstations voorbij - Automobielmanagement.nl

Ook leaserijder rijdt dure tankstations voorbij

De zakelijke rijders die hun voertuig betrekken via Leaseplan zijn de afgelopen drie jaar kostenbewuster geworden wat tanken betreft.

Minder vaak dan voorheen tanken ze automatisch of uit gemakzucht langs de snelweg, vanwege de grote verschillen in de literprijs met onbemande vestigingen. Dat blijkt uit een analyse van LeasePlan onder zijn ruim 120 duizend leaserijders.

Het aantal tankbeurten bij een onbemand station dat niet aan de snelweg ligt, steeg met 33% ten koste van stations langs de snelweg (-12%). Net als in 2010 tanken automobilisten bij voorkeur bij bemande tankstations (67%) die niet aan de snelweg zijn gelegen. Het aantal leaserijders dat tankt bij bemande snelwegstations liep met 6% terug naar 21%.

De verandering in het tankgedrag komt onder meer doordat werkgevers hun zakelijke rijders stimuleren om goedkoper te gaan tanken. Volgens LeasePlan Nederland kan het consequent kiezen voor een goedkoper station per tankbeurt een kostenbesparing opleveren van zeven tot acht euro. Op jaarbasis kan dit bedrijven tot tienduizenden euro’s schelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding