Vakantiebundel Athlon: sparen voor (grote) inruiler

Twee derde van de Nederlandse leaserijders kiest voor een kleinere en zuinigere auto wanneer zij de mogelijkheid hebben die tijdens vakanties in te ruilen voor een groter exemplaar.

Dit blijkt uit onderzoek van Athlon Car Lease onder vijfhonderd zakelijke rijders. De uitkomst is voor het bedrijf aanleiding om de Vakantiebundel te introduceren. Hierin krijgen leaserijders de mogelijkheid een kleine, of elektrische, auto te rijden en tegelijkertijd een vakantietegoed op te bouwen binnen hun leasetarief. Dit tegoed kunnen zij in de zomer gebruiken om hun huidige auto in te ruilen voor een wagen voor het hele gezin, waar de caravan ook nog achter kan.

"Voor leaserijders levert dat een forse besparing op en bedrijven kunnen zo hun brandstofkosten inperken en een lagere CO2-uitstoot realiseren", zegt Marchel Koops, commercieel directeur bij Athlon Car Lease. "Veel leaserijders nemen een minder zuinige en grotere leasewagen vanwege de vakanties, terwijl zij die het grootste deel van het jaar niet nodig hebben. Zij kiezen hun leaseauto op basis van enkele momenten. Wij zien de laatste jaren dat het kosten- en milieubewustzijn onder leaserijders toeneemt en vinden het belangrijk om daar als leasemaatschappij op in te spelen."

Vooral onder leaserijders van boven de 35 jaar is de mogelijkheid om in de zomer van auto te wisselen populair. Ook in de jongere leeftijdsgroep is het flexibel gebruik van een auto steeds belangrijker dan het bezit ervan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vakantiebundel Athlon: sparen voor (grote) inruiler - Automobielmanagement.nl

Vakantiebundel Athlon: sparen voor (grote) inruiler

Twee derde van de Nederlandse leaserijders kiest voor een kleinere en zuinigere auto wanneer zij de mogelijkheid hebben die tijdens vakanties in te ruilen voor een groter exemplaar.

Dit blijkt uit onderzoek van Athlon Car Lease onder vijfhonderd zakelijke rijders. De uitkomst is voor het bedrijf aanleiding om de Vakantiebundel te introduceren. Hierin krijgen leaserijders de mogelijkheid een kleine, of elektrische, auto te rijden en tegelijkertijd een vakantietegoed op te bouwen binnen hun leasetarief. Dit tegoed kunnen zij in de zomer gebruiken om hun huidige auto in te ruilen voor een wagen voor het hele gezin, waar de caravan ook nog achter kan.

"Voor leaserijders levert dat een forse besparing op en bedrijven kunnen zo hun brandstofkosten inperken en een lagere CO2-uitstoot realiseren", zegt Marchel Koops, commercieel directeur bij Athlon Car Lease. "Veel leaserijders nemen een minder zuinige en grotere leasewagen vanwege de vakanties, terwijl zij die het grootste deel van het jaar niet nodig hebben. Zij kiezen hun leaseauto op basis van enkele momenten. Wij zien de laatste jaren dat het kosten- en milieubewustzijn onder leaserijders toeneemt en vinden het belangrijk om daar als leasemaatschappij op in te spelen."

Vooral onder leaserijders van boven de 35 jaar is de mogelijkheid om in de zomer van auto te wisselen populair. Ook in de jongere leeftijdsgroep is het flexibel gebruik van een auto steeds belangrijker dan het bezit ervan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding