Mendlik: "Natuurlijk hoor je mij niet zeggen dat het allemaal wel meevalt, want dat is niet zo. Als de prognose waarheid wordt, dan bereiken we in 2013 het op één na laagste jaaraantal in deze eeuw; alleen in 2009 eindigde de automarkt met 389 duizend stuks nog iets lager. Toch zie ik mogelijkheden voor dealers. Kijk maar naar financieringen: zo’n zeventig tot tachtig procent van de nieuwe en gebruikte auto’s wordt geheel of gedeeltelijk gefinancierd. Slechts tien tot vijftien procent van deze financieringen loopt via het automotive kanaal. Daar zitten dus nog kansen. Neem je als dealer financieringen mee in je dienstverlening, dan heeft dat absoluut een positieve invloed op je verkoopcijfers."

Alles bij één partij
Mendlik legt uit wat het voordeel is voor dealers als zij ook financieringen aanbieden: "Iedereen  die de showroom binnenkomt, is een potentiële koper. Stel dat de klant een financiering nodig heeft en je kunt hiervoor meteen op een eenvoudige manier online een offerte aanvragen. Dat komt toch heel anders over dan tegen de klant zeggen ‘Sorry, dat doen we niet. We zien u wel terug als u een lening heeft geregeld’."  Met andere woorden: een financiering bij de dealer kan nét het verschil maken. "Je zult ook zien dat klanten het eigenlijk heel prettig vinden om de auto via hun eigen dealer te financieren. Ze kunnen alles regelen bij één partij, voor een aantrekkelijke rente en onder heldere voorwaarden."

Zelf doen of samen doen?
Bent u als dealer ervan overtuigd dat financieringen een toegevoegde waarde hebben binnen uw bedrijfsmodel, dan zijn er diverse mogelijkheden. Gaat u de financieringen zelf aanbieden, dan betekent dit dat u aan de eisen moet voldoen die de AFM stelt. Door de veranderende markt, verandert ook dat eisenpakket. De financiering op zich wordt niet complexer, maar de eisen vanuit de wetgeving worden wel steeds strenger. Het is daarom helemaal niet gek als u samenwerking zoekt met een professionele partij die de financieringen samen met u doet. Alpha Credit Nederland is zo’n partij. Ferencz Mendlik: "Wij zoeken samen met onze partner naar een ideale samenwerking. In sommige gevallen kan dat betekenen dat wij u al het werk uit handen nemen. Het is maar net wat het beste past bij de betreffende dealer."

Klant het krediet, dealer de credits
Dit maatwerkconcept levert zijn vruchten af: "Klanten vinden het fijn als ze kunnen kiezen. Daarom kiezen ze vaak voor ons. Een andere reden voor veel dealers om voor ons te kiezen, is dat wij geen direct kanaal hebben. Dit betekent dat wij er honderd procent voor onze partners zijn. Bovendien werken wij continu aan onze dienstverlening: die moet gewoon perfect zijn. Ons motto is niet voor niets ‘Uw klant het krediet, u de credits’. Achter de schermen regelen wij alles tot in de puntjes zodat de dealer zijn klanten een goede financiering kan bieden. De dealer is het aanspreekpunt voor zijn klanten en zal de credits krijgen."

Meer weten?
Wilt u uw klant een verantwoorde lening aanbieden? En zoekt u daarvoor een krachtige partner in business die altijd voor u klaarstaat? Maak dan een afspraak met onze afdeling Sales en Support. Bel naar (030) 659 67 15 of stuur een mail naar info@alphacredit.nl.

 

Ferencz Mendlik is hoofd Verkoop van Alpha Credit Nederland, een Nederlandse financieringsmaatschappij. Alpha Credit Nederland is onderdeel van ALFAM Consumer Credit, een volle dochter van ABN AMRO Bank. Alpha Credit biedt Huurkoop, Doorlopend Krediet, Persoonlijke Lening en Financial Lease aan via dealers en automotive tussenpersonen. Alpha Credit Nederland biedt ook de mogelijkheid van private label. Kijk voor meer informatie over Alpha Credit Nederland op www.alphacredit.nl.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding