LeasePlan: leaserijder zal voor portemonnee kiezen

Een op de vijf leaserijders kiest een stationwagon in de lage bijtellingscategorie. Maar volgend jaar zijn er nog maar twee modellen beschikbaar. LeasePlan voorziet dan downgrading, ten gunste van de Clio Estate of de Seat Leon ST of ten gunste van goedkopere auto’s uit de 20%-categorie.

Vanaf het nieuwe jaar schuiven bijna alle gewilde automodellen in de huidige categorie van veertien procent bijtelling naar het tarief van twintig procent. De Volvo V40 is de meest bestelde auto van het moment, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van LeasePlan Nederland.

LeasePlan ziet al langere tijd dat zakelijke rijders door de bijtelling minder trouw zijn aan hun merk en dat zal in de laatste maanden van dit jaar niet anders zijn. De leasemaatschappij verwacht dat de samenstelling van de toptien van meest populaire leaseauto’s de komende periode drastisch wordt opgeschud. "Op dit moment kiest een op de vijf leaserijders voor een stationwagen met veertien procent bijtelling maar straks zijn er nog maar twee modellen beschikbaar die in die categorie vallen. "Wij vermoeden dat de leaserijder ook dan voor zijn portemonnee zal kiezen. Denk in dit geval aan kleinere modellen met een lage bijtelling zoals de Renault Clio Estate of de Seat Léon ST", aldus Claske Postuma-Smit, woordvoerder van LeasePlan Nederland.

Leaserijders die nu een auto mogen uitkiezen, doen er verstandig aan om zich nauwlettend te laten informeren over de alternatieven. "Want ook een auto met twintig procent bijtelling, zoals de Skoda Octavia Combi, kan alsnog een interessante optie zijn. De lagere fiscale waarde compenseert in dit geval de hogere bijtelling", aldus LeasePlan.

Vanwege de grote vraag onder zakelijke automobilisten onderzoekt de leasemaatschappij momenteel de mogelijkheden om in de komende maanden alsnog enkele populaire modellen extra snel te kunnen leveren. Want alleen als de auto voor 1 januari 2014 op kenteken staat, profiteert de leaserijder voor de hele leasetermijn van de huidige bijtellingscategorie op de populairste modellen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

L.S.,

Laten we vooral niet de Toyota Auris Station met 14% bijtelling vergeten!

Geplaatst door: gjschroder@gmail.com op
LeasePlan: leaserijder zal voor portemonnee kiezen - Automobielmanagement.nl

LeasePlan: leaserijder zal voor portemonnee kiezen

Een op de vijf leaserijders kiest een stationwagon in de lage bijtellingscategorie. Maar volgend jaar zijn er nog maar twee modellen beschikbaar. LeasePlan voorziet dan downgrading, ten gunste van de Clio Estate of de Seat Leon ST of ten gunste van goedkopere auto’s uit de 20%-categorie.

Vanaf het nieuwe jaar schuiven bijna alle gewilde automodellen in de huidige categorie van veertien procent bijtelling naar het tarief van twintig procent. De Volvo V40 is de meest bestelde auto van het moment, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van LeasePlan Nederland.

LeasePlan ziet al langere tijd dat zakelijke rijders door de bijtelling minder trouw zijn aan hun merk en dat zal in de laatste maanden van dit jaar niet anders zijn. De leasemaatschappij verwacht dat de samenstelling van de toptien van meest populaire leaseauto’s de komende periode drastisch wordt opgeschud. "Op dit moment kiest een op de vijf leaserijders voor een stationwagen met veertien procent bijtelling maar straks zijn er nog maar twee modellen beschikbaar die in die categorie vallen. "Wij vermoeden dat de leaserijder ook dan voor zijn portemonnee zal kiezen. Denk in dit geval aan kleinere modellen met een lage bijtelling zoals de Renault Clio Estate of de Seat Léon ST", aldus Claske Postuma-Smit, woordvoerder van LeasePlan Nederland.

Leaserijders die nu een auto mogen uitkiezen, doen er verstandig aan om zich nauwlettend te laten informeren over de alternatieven. "Want ook een auto met twintig procent bijtelling, zoals de Skoda Octavia Combi, kan alsnog een interessante optie zijn. De lagere fiscale waarde compenseert in dit geval de hogere bijtelling", aldus LeasePlan.

Vanwege de grote vraag onder zakelijke automobilisten onderzoekt de leasemaatschappij momenteel de mogelijkheden om in de komende maanden alsnog enkele populaire modellen extra snel te kunnen leveren. Want alleen als de auto voor 1 januari 2014 op kenteken staat, profiteert de leaserijder voor de hele leasetermijn van de huidige bijtellingscategorie op de populairste modellen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

L.S.,

Laten we vooral niet de Toyota Auris Station met 14% bijtelling vergeten!

Geplaatst door: gjschroder@gmail.com op