De zakelijke rijder is bevraagd over de dienstverlening van de eigen leasemaatschappij.  Een nieuw onderdeel in de weging is de Net Promotor Score (NPS). Athlon Car Lease en AA Lease kwamen als winnaar uit de bus. 

In het onderzoek is gevraagd naar onderwerpen als "communicatie en informatie", "contractuele aspecten" en ondersteuning bij "onderhoud schade en pech". De winnaars scoorden gemiddeld het hoogst op de verschillende onderwerpen.

Om de onderlinge vergelijkbaarheid te bevorderen is er voor het eerst gewerkt met een categorie indeling. De grote leasemaatschappijen uit de top tien zijn los beoordeeld van de middelgrote en kleine leasemaatschappijen. In de onderstaande bijlage treft u de top drie per categorie aan.

Het onderzoek is gehouden door Tevreden.nl. Er zijn in totaliteit 5.338 enquêtes ingevuld. Dit is een substantiële toename ten opzicht van het vorige jaar (1.054).