Van Halder opvolger Spies als voorzitter ROB-Net

Luuk van Halder, operationeel directeur van Alphabet, is de nieuwe voorzitter van Vereniging ROB. Hij volgt CEO John Spies op die na elf jaar het stokje intern overgeeft. “Ik wilde eigenlijk drie jaar geleden al mijn plek aan Luuk overdoen, maar we zaten toen net in de ontwikkeling van een nieuw ROB-Net systeem en daar wilde ik direct bij betrokken blijven.”

Vereniging ROB is initiatiefnemer en exploitant van branchecommunicatiesysteem ROB-Net, dat leasemaatschappijen en hun toeleveranciers ondersteunt bij transacties rond reparatie, onderhoud en banden. Het wordt gebruikt door bijna zestig leasemaatschappijen en vijfduizend leveranciers van ROB/VV. De database bevat ruim 580 duizend voertuigen en verwerkt jaarlijks zo’n 2,6 miljoen werkopdrachten en 2,5 miljoen facturen.  

Vol tevredenheid kijkt Spies inmiddels terug op het afronden van Fase 1 van dit project: "Sinds juli draait het technisch volledig vernieuwde systeem. Natuurlijk hebben we de nodige aanloopproblemen ghekent, maar we zijn geen dag uit de lucht geweest. Gebruikers zijn tevreden. Vaak kennen complexe ICT projecten grote problemen, dat is hier niet gebeurd."

Luuk van Halder werkt al lang in de branche en weet dat er regelmatig tegengestelde belangen zijn. Hij deelt de opvatting van zijn voorganger dat oog hebben voor de belangen van anderen helpt om tot optimale samenwerking te komen. Van Halder zegt de werking van ROB-Net aanzienlijk te willen verbeteren. "Het sleutelwoord is merkcodes. De bedoeling is dat aanvragen straks in de ‘taal’ van de voertuigfabrikant worden ingediend, met onderdeelnummers, arbeidscoderingen en pakketcodes. Dat levert veel nauwkeuriger aanvragen op, beter gerelateerd aan het specifieke voertuig. Daardoor kan ook de beoordeling van die aanvragen verbeteren. Het einddoel is dat er minder discussies over de aanvragen plaatsvinden en dat de processen voor alle betrokkenen efficiënter verlopen."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Van Halder opvolger Spies als voorzitter ROB-Net - Automobielmanagement.nl

Van Halder opvolger Spies als voorzitter ROB-Net

Luuk van Halder, operationeel directeur van Alphabet, is de nieuwe voorzitter van Vereniging ROB. Hij volgt CEO John Spies op die na elf jaar het stokje intern overgeeft. “Ik wilde eigenlijk drie jaar geleden al mijn plek aan Luuk overdoen, maar we zaten toen net in de ontwikkeling van een nieuw ROB-Net systeem en daar wilde ik direct bij betrokken blijven.”

Vereniging ROB is initiatiefnemer en exploitant van branchecommunicatiesysteem ROB-Net, dat leasemaatschappijen en hun toeleveranciers ondersteunt bij transacties rond reparatie, onderhoud en banden. Het wordt gebruikt door bijna zestig leasemaatschappijen en vijfduizend leveranciers van ROB/VV. De database bevat ruim 580 duizend voertuigen en verwerkt jaarlijks zo’n 2,6 miljoen werkopdrachten en 2,5 miljoen facturen.  

Vol tevredenheid kijkt Spies inmiddels terug op het afronden van Fase 1 van dit project: "Sinds juli draait het technisch volledig vernieuwde systeem. Natuurlijk hebben we de nodige aanloopproblemen ghekent, maar we zijn geen dag uit de lucht geweest. Gebruikers zijn tevreden. Vaak kennen complexe ICT projecten grote problemen, dat is hier niet gebeurd."

Luuk van Halder werkt al lang in de branche en weet dat er regelmatig tegengestelde belangen zijn. Hij deelt de opvatting van zijn voorganger dat oog hebben voor de belangen van anderen helpt om tot optimale samenwerking te komen. Van Halder zegt de werking van ROB-Net aanzienlijk te willen verbeteren. "Het sleutelwoord is merkcodes. De bedoeling is dat aanvragen straks in de ‘taal’ van de voertuigfabrikant worden ingediend, met onderdeelnummers, arbeidscoderingen en pakketcodes. Dat levert veel nauwkeuriger aanvragen op, beter gerelateerd aan het specifieke voertuig. Daardoor kan ook de beoordeling van die aanvragen verbeteren. Het einddoel is dat er minder discussies over de aanvragen plaatsvinden en dat de processen voor alle betrokkenen efficiënter verlopen."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding