Athlon hoofdsponsor rally voor elektrische auto’s

Op zaterdag 17 mei organiseert de stichting E-rally in samenwerking met Athlon Car Lease de eerste rally voor uitsluitend elektrische voertuigen in Nederland en België.

Er zullen ruim honderd equipes meedoen. Zij gaan over een afstand van tweehonderd kilometer hun parcourskennis, behendigheid en ‘efficiencyvaardigheden’ met elkaar te meten. De opbrengsten van de rally komen ten goede aan JustDiggit, het initiatief tegen woestijnvorming en klimaatverandering. Volgens Daniel Santurio González, voorzitter van de stichting en één van de initiatiefnemers, is de tijd rijp voor deze stap in rally-evenementen. Marketing manager Folkert Ruiter van Athlon Car Lease vindt dat zijn leasemaatschappij al jaren voorop loopt met het bieden van ev-oplossingen. "We hebben bijvoorbeeld een partnerschap met Tesla om samen de beschikbaarheid en betaalbaarheid van elektrische auto’s te bevorderen. Het steunen van een ev-rally past in ons beleid. Daarin staat het verduurzamen van mobiliteit centraal." De opbrengsten van de rally komen ten goede aan JustDiggit, een initiatief tegen woestijnvorming en klimaatverandering waar tal van bekenden – bijvoorbeeld Desmond Tutu, André Kuipers en Floortje Dessing -aan meewerken. Door landschappelijke ingrepen wordt in verdroogde gebieden regenwater opgevangen en ondergronds gebracht, zodat het regenwater beter wordt vastgehouden en deze gebieden weer vergroenen. Deze vergroening zorgt voor verkoeling en trekt regelmatiger regen aan.
Athlon Car Lease is de hoofdsponsor van de E-rally 2014. Het evenement wordt verder ondersteund door Delta Lloyd Exclusief, The New Motion, ACIN, Agilepoint, Oil Control Systems, Opdezon, Croon advocaten, LeasePlan, Beekse Bergen, Beace, Deltiq Group, laadkabelwinkel.nl, Antoonas,  Profile Tyre Centre Hogendoorn, Hilton Amsterdam Airport en Tesla Motors. De E-rally is toegankelijk voor alle volelektrische auto’s met een bereik van minimaal 250 kilometer op één lading. Er rijden op het moment van de rally ongeveer vijftienhonderd van dergelijke auto’s in Nederland en ongeveer tweehonderdvijftig in België. De tocht start in het Brabantse Oosterhout, voert door Nederland en België en zal eindigen in Tilburg. 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Athlon hoofdsponsor rally voor elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Athlon hoofdsponsor rally voor elektrische auto’s

Op zaterdag 17 mei organiseert de stichting E-rally in samenwerking met Athlon Car Lease de eerste rally voor uitsluitend elektrische voertuigen in Nederland en België.

Er zullen ruim honderd equipes meedoen. Zij gaan over een afstand van tweehonderd kilometer hun parcourskennis, behendigheid en ‘efficiencyvaardigheden’ met elkaar te meten. De opbrengsten van de rally komen ten goede aan JustDiggit, het initiatief tegen woestijnvorming en klimaatverandering. Volgens Daniel Santurio González, voorzitter van de stichting en één van de initiatiefnemers, is de tijd rijp voor deze stap in rally-evenementen. Marketing manager Folkert Ruiter van Athlon Car Lease vindt dat zijn leasemaatschappij al jaren voorop loopt met het bieden van ev-oplossingen. "We hebben bijvoorbeeld een partnerschap met Tesla om samen de beschikbaarheid en betaalbaarheid van elektrische auto’s te bevorderen. Het steunen van een ev-rally past in ons beleid. Daarin staat het verduurzamen van mobiliteit centraal." De opbrengsten van de rally komen ten goede aan JustDiggit, een initiatief tegen woestijnvorming en klimaatverandering waar tal van bekenden – bijvoorbeeld Desmond Tutu, André Kuipers en Floortje Dessing -aan meewerken. Door landschappelijke ingrepen wordt in verdroogde gebieden regenwater opgevangen en ondergronds gebracht, zodat het regenwater beter wordt vastgehouden en deze gebieden weer vergroenen. Deze vergroening zorgt voor verkoeling en trekt regelmatiger regen aan.
Athlon Car Lease is de hoofdsponsor van de E-rally 2014. Het evenement wordt verder ondersteund door Delta Lloyd Exclusief, The New Motion, ACIN, Agilepoint, Oil Control Systems, Opdezon, Croon advocaten, LeasePlan, Beekse Bergen, Beace, Deltiq Group, laadkabelwinkel.nl, Antoonas,  Profile Tyre Centre Hogendoorn, Hilton Amsterdam Airport en Tesla Motors. De E-rally is toegankelijk voor alle volelektrische auto’s met een bereik van minimaal 250 kilometer op één lading. Er rijden op het moment van de rally ongeveer vijftienhonderd van dergelijke auto’s in Nederland en ongeveer tweehonderdvijftig in België. De tocht start in het Brabantse Oosterhout, voert door Nederland en België en zal eindigen in Tilburg. 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding