Daimler Mobility Services GmbH gaat een pilot doen met een volledig geautomatiseerd carsharing-systeem met auto’s van het merk Mercedes-Benz. Het project begint in februari in de steden Hamburg en Berlijn. In de eerste fase kan een selecte groep klanten van car2go gebruikmaken van een vloot van twee keer honderd zwarte B-Klasses met een dieselmotor. De auto’s staan in speciale parkeerplaatsen maar hoeven niet naar dezelfde plek te worden teruggebracht.

"Met car2go hebben we een revolutie teweeggebracht in de mobiliteit in de stad. Met car2go black bieden we een deelautoproject aan met Mercedessen B-KLasse. Daarmee bereiken we een grotere groep klanten en we maken langeafstandsverkeer mogelijk", aldus Robert Henrich, de baas van Daimler Mobility Services.
Car2go black is gebaseerd op gebruik van de smartphone. Een lid van car2go kan de app gebruiken om te zien waar een auto beschikbaar is. De gebruiker kan de auto een half uur van tevoren reserveren of gewoon spontaan een auto gaan halen. De hele verdere afhandeling gaat via PIN-code. 
Car2go (met Smarts) is momenteel actief op 25 locaties in zeven landen in Europa en de VS. Ongeveer tienduizend Smarts Fortwo worden gebruikt door zeshonderdduizend klanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding