RAI, Bovag, VNA sturen Kamer alternatief plan Wiebes

RAI Vereniging, Bovag en de VNA hebben vandaag de Tweede Kamer een alternatief gestuurd voor het autobelastingplan voor 2016 van staatssecretaris Wiebes.

De drie partners spreken van "een alternatief dat de zakelijk rijder wél keuze biedt en dat wél een halt toe roept aan de marktverstoring." Kern van het branchealternatief zou zijn dat er voor de zakelijke rijder veel meer te kiezen is.

Het huidige aantal van vijf bijtellingscategorieën gaat – net als in het plan van Wiebes – terug naar vier. Het verschil is echter dat door enkele CO2-normen aan te passen, zuinige zakelijke modellen terecht komen in de 20 procent categori. Met als gevolg dat de zakelijk rijder niet uitsluitend kan kiezen tussen een plug-in hybride met 14 procent bijtelling of een conventionele auto met 25 procent maar ook voor een zuinige zakenauto met 20 procent bijtelling. Concreet: auto’s met een CO2-uitstoot van 80 t/m 106 g/km gaan in het plan van Bovag, RAI Vereniging en VNA 20% bijtelling betalen in plaats van 25%.

 

Reacties

Het \”tegen\”voorstel van onze belangenbehartigers lijkt echt nergens op: lost geen enkel aspect van de bestaande oneerlijkheid op. Ik krijg prompt last van plaatsvervangende schaamte.

Geplaatst door: Roel Hindriks op
RAI, Bovag, VNA sturen Kamer alternatief plan Wiebes - Automobielmanagement.nl

RAI, Bovag, VNA sturen Kamer alternatief plan Wiebes

RAI Vereniging, Bovag en de VNA hebben vandaag de Tweede Kamer een alternatief gestuurd voor het autobelastingplan voor 2016 van staatssecretaris Wiebes.

De drie partners spreken van "een alternatief dat de zakelijk rijder wél keuze biedt en dat wél een halt toe roept aan de marktverstoring." Kern van het branchealternatief zou zijn dat er voor de zakelijke rijder veel meer te kiezen is.

Het huidige aantal van vijf bijtellingscategorieën gaat – net als in het plan van Wiebes – terug naar vier. Het verschil is echter dat door enkele CO2-normen aan te passen, zuinige zakelijke modellen terecht komen in de 20 procent categori. Met als gevolg dat de zakelijk rijder niet uitsluitend kan kiezen tussen een plug-in hybride met 14 procent bijtelling of een conventionele auto met 25 procent maar ook voor een zuinige zakenauto met 20 procent bijtelling. Concreet: auto’s met een CO2-uitstoot van 80 t/m 106 g/km gaan in het plan van Bovag, RAI Vereniging en VNA 20% bijtelling betalen in plaats van 25%.

 

Reacties

Het \”tegen\”voorstel van onze belangenbehartigers lijkt echt nergens op: lost geen enkel aspect van de bestaande oneerlijkheid op. Ik krijg prompt last van plaatsvervangende schaamte.

Geplaatst door: Roel Hindriks op