Tijdens het Fleetmanagement Event in Nieuwegein is Daan Bielefeld verkozen tot Mobiliteitsmanager van het Jaar 2015. De jury heeft de Global Mobility Manager van DSM deze award toegekend omdat hij een nationaal wagenparkbeleid op vakkundige wijze heeft omgezet naar een internationale strategie, zo stelde het rapport. Voorts kreeg Bielefeld lof voor de wijze waarop hij de afdelingen mobiliteit, HR en inkoop met elkaar laat samenwerken.

Ook met het feit dat hij een privéleaseregeling voor alle medewerkers heeft opgezet, wist hij zich te onderscheiden van andere mobiliteitsmanagers. "We zijn een jaar geleden begonnen met een onderzoek naar de invoering hiervan en dat pakte positief uit", aldus Bielefeld. "Dat privélease duur is, zit vooral tussen de oren bij mensen. Om die perceptie weg te nemen hebben we een werkgeversregeling privélease opgezet." Bielefeld sprak de wens uit om allerlei mobiliteitsvormen onder één dak samen te brengen binnen DSM. "Nu ben ik vooral een manager leaseauto’s." Dat dit gaat veranderen, staat voor hem buiten kijf. "Alles bij ons ademt duurzaamheid."

Bieleveld won in de finale van Jeroen Goossen (USG People) en Marc Florie (Heijmans). Bieleveld neemt het stokje over van André de Boer, die vorig jaar deze prijs won. De vakjury bestaat uit André de Boer (Rijkswaterstaat), Henk Winckens (Enexis), Henk Gerritse (BAM), John de Gier (Siemens), Martin Lans (VNF)  Nanda Cousijn (Diemermere) en Ronald Postma (Syndesmo).