Een leasecontract voortijdig openbreken kan over de hele looptijd van een leasecontract tot zesduizend euro voordeliger uitpakken, zegt Ford. Voor een C-Max Plug-in Hybride betalen zakelijke rijders onder de huidige regels 7% bijtelling. Bij een inkomensbelastingtarief van 42% is dat 91 euro netto per maand, rekent Ford voor. Kiezen zij diezelfde auto in 2016, dan betalen zij daarvoor 15% bijtelling oftewel 194 euro per maand. Dat scheelt 103 euro per maand of 1.236 euro per jaar. Bij een 5-jarig leasecontract is dat over de hele looptijd 6.180 euro.

Dergelijke rekensommetjes zijn momenteel populair onder leaserijders. Speciale websites schieten uit de grond, waaronder Langerlagebijtelling.nl. Eerder meldde LeasePlan al succes met zijn fiscale wisselweken; een vast aanbod van auto’s komt daarvoor in aanmerking. Sommige modellen zitten nu al in de top10 van meest bestelde leaseauto’s.

Ford komt nu met zijn najaarscampagne de ‘Lease Minute Weken’. Ervoor in aanmerking komen de plug-in C-Max (7% bijtelling), de Fiesta (14%), Focus en Mondeo (20 %). Online kunnen berijders zien wat het hen in maandelijkse kosten scheelt. Ook als het huidige leasecontract doorloopt tot in 2016 kan vervroegd openbreken of afkopen een goedkopere optie zijn, stelt Ford. Het merk biedt ook de mogelijkheid om de auto’s nu al op naam te zetten en pas te leveren in het eerste halfjaar van 2016. De auto wordt dan geparkeerd totdat de klant zijn lopende contract heeft uitgediend.

Bron: Trendsinautoleasing