De vlootovername van Munsterhuis Lease, private lease en uitbreiding van white label partnerships met automerken zijn volgens algemeen directeur Carel Bal belangrijke groeifactoren. Ook voegde ALD Automotive onlangs de high speed e-bike toe aan het assortiment.

Bal verwacht door de nieuwe regelgeving rondom bijtelling dat de groei in de eerste maanden van 2016 stagneert om zich daarna weer te herstellen. "Op de langere termijn zien we vooral impact op de samenstelling van de Nederlandse leasevloot en een extra vraag ontstaan naar private lease. Onze verwachting is dat de zakelijke markt stabiel blijft en dat de particuliere markt sterk zal groeien."

Het doel van ALD Automotive om door te groeien naar dertigduizend contracten blijft daarom onveranderd. Carel Bal: "Die groeidoelstelling gaan we realiseren door in te zetten op innovatie, nieuwe partnerships en een brede marktbenadering via dealers, persoonlijke verkoop en online".