Private lease: Ferrari California T cabriolet

LeasePlan start komende woensdag een nieuwe private leaseactie, uit te voeren in de 49 filialen van MediaMarkt.. Aangeboden wordt onder meer een Ferrari California T cabriolet – voor 8888 euro per maand.

De looptijd van het operational leasecontract bedraagt in dit geval twaalf maanden, bij duizend kilometer per maand. Elke kilometer méér kost 8,88 euro. De berijder moet minimaal 25 jaar oud zijn. Een waarborg van één maandtarief (8.888 euro) is eveneens verplicht. "Er is geen leasemaatschappij ter wereld die dit tot nu toe heeft aangedurfd", stelt Erik-Jan Teunissen van AutomotivePlan Consultancy, dat de actie bedacht en coördineert.

Gekkenhuis

De ongebruikelijke transactie met de Ferrari (catalogusprijs bijna drie ton) past in het jaarlijkse Gekkenhuis van MediaMarkt, waarin ditmaal onder meer een tropisch eiland ter waarde van ruim tien miljoen euro wordt aangeboden. Op het gebied van private autolease is er behalve de Ferrari ook een Alfa Romeo Giulietta (399 euro per maand) en een Fiat 500 (222 euro). Die laatste is het nieuwe model; de actie loopt min of meer parallel aan de introductiecampagne van Fiat zelf. De aanbieding bij MediaMarkt vindt plaats met toestemming van importeur FCA Netherlands.

De grote interesse in de Fiat 500 bij voorgaande LeasePlan-/MediaMarkt-acties was volgens Teunissen aanleiding om dit model wederom in de etalage te zetten. Voor het eerst is keuze voor een automaat mogelijk. Met de Guilietta wordt gekeken "wat de effecten zijn in een hoger segment." Naar verwachting zullen het veelal gebruikers zijn die privé en zakelijk combineren, waarbij de vrijstelling voor fiscale bijtelling en mogelijke kilometervergoeding (negentien cent per kilometer belastingvrij) een rol speelt.

Reparatie en onderhoud vinden plaats bij de Fiat- en Alfa Romeo-dealer. Als afleveringslocatie dienen de LeasePlan Centers (Breukelen, Veghel en Moordrecht). De Ferrari is te bezichtigen bij Media Markt Arena in Amsterdam. Teunissen is ervan overtuigd dat daadwerkelijk een aantal exemplaren van de sportwagen zal worden aangevraagd. "Hiermee is de stap gezet naar alle mogelijke merken en modellen die via private lease kunnen worden gereden."

De MediaMarkt-actie loopt vanaf 28 oktober tot en met 1 november 2015. De winkelketen dient enkel als etalage: het zijn LeasePlan-medewerkers die ter plekke de klantcontacten verzorgen. Overigens is óók online bestellen mogelijk. Een proefrit verloopt via een afspraak bij de dichtstbijzijnde Fiat- of Alfa Romeo-dealer.

Private lease: Ferrari California T cabriolet - Automobielmanagement.nl

Private lease: Ferrari California T cabriolet

LeasePlan start komende woensdag een nieuwe private leaseactie, uit te voeren in de 49 filialen van MediaMarkt.. Aangeboden wordt onder meer een Ferrari California T cabriolet – voor 8888 euro per maand.

De looptijd van het operational leasecontract bedraagt in dit geval twaalf maanden, bij duizend kilometer per maand. Elke kilometer méér kost 8,88 euro. De berijder moet minimaal 25 jaar oud zijn. Een waarborg van één maandtarief (8.888 euro) is eveneens verplicht. "Er is geen leasemaatschappij ter wereld die dit tot nu toe heeft aangedurfd", stelt Erik-Jan Teunissen van AutomotivePlan Consultancy, dat de actie bedacht en coördineert.

Gekkenhuis

De ongebruikelijke transactie met de Ferrari (catalogusprijs bijna drie ton) past in het jaarlijkse Gekkenhuis van MediaMarkt, waarin ditmaal onder meer een tropisch eiland ter waarde van ruim tien miljoen euro wordt aangeboden. Op het gebied van private autolease is er behalve de Ferrari ook een Alfa Romeo Giulietta (399 euro per maand) en een Fiat 500 (222 euro). Die laatste is het nieuwe model; de actie loopt min of meer parallel aan de introductiecampagne van Fiat zelf. De aanbieding bij MediaMarkt vindt plaats met toestemming van importeur FCA Netherlands.

De grote interesse in de Fiat 500 bij voorgaande LeasePlan-/MediaMarkt-acties was volgens Teunissen aanleiding om dit model wederom in de etalage te zetten. Voor het eerst is keuze voor een automaat mogelijk. Met de Guilietta wordt gekeken "wat de effecten zijn in een hoger segment." Naar verwachting zullen het veelal gebruikers zijn die privé en zakelijk combineren, waarbij de vrijstelling voor fiscale bijtelling en mogelijke kilometervergoeding (negentien cent per kilometer belastingvrij) een rol speelt.

Reparatie en onderhoud vinden plaats bij de Fiat- en Alfa Romeo-dealer. Als afleveringslocatie dienen de LeasePlan Centers (Breukelen, Veghel en Moordrecht). De Ferrari is te bezichtigen bij Media Markt Arena in Amsterdam. Teunissen is ervan overtuigd dat daadwerkelijk een aantal exemplaren van de sportwagen zal worden aangevraagd. "Hiermee is de stap gezet naar alle mogelijke merken en modellen die via private lease kunnen worden gereden."

De MediaMarkt-actie loopt vanaf 28 oktober tot en met 1 november 2015. De winkelketen dient enkel als etalage: het zijn LeasePlan-medewerkers die ter plekke de klantcontacten verzorgen. Overigens is óók online bestellen mogelijk. Een proefrit verloopt via een afspraak bij de dichtstbijzijnde Fiat- of Alfa Romeo-dealer.