Sinds augustus heeft de leasemaatschappij een actie lopen met fiscaalvoordelige modellen die dit jaar geleverd kunnen worden, ook al loopt het contract pas later af. Deze week is de duizendste auto binnen deze campagne uitgeleverd. "Dat bevestigt dat er sprake is van een ware run", aldus algemeen directeur Marchel Koops van Athlon.

De Peugeot 308 SW is bij Athlon het populairste model met de lage bijtelling: 22 procent van de leasecontracten betreft dit type. De Peugeot 308 SW heeft nu nog een bijtelling van 14 procent, onder de nieuwe regels zal dit 21 procent zijn. Op plek twee en drie staan de Volvo V40 (18%) en de Renault Clio Estate (11%). Koops: "De complexe Nederlandse autobelastingen zorgen voor een flinke marktverstoring. Sommige modellen worden nu massaal en later helemaal niet meer verkocht. Leaserijders kiezen nu vooral de grootste modellen met de laagste bijtelling. Maar volgend jaar kan de top vijf populairste leasemodellen er weer compleet anders uit komen te zien."

Top 5 populairste leasemodellen
1.    Peugeot 308 SW
2.    Volvo V40
3.    Renault Clio Estate
4.    Mitsubishi Outlander
5.    Volkswagen Golf

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding