Test in Amerika: leaseauto delen via Ford Credit Link

Een nieuw pilot-leaseprogramma in Austin (Texas) van de Ford Motor Credit stelt gezinnen, vriendengroepen en buren in staat samen een Ford te delen. De groepen moeten door de deelnemers zelf worden georganiseerd.

Het pilotprogramma voor Ford Credit-klanten in Austin richt zich op consumenten die een auto weliswaar niet elke dag nodig hebben maar wel graag over eigen vervoer willen beschikken. Vanaf februari biedt Ford Credit kleine groepen van drie tot zes personen de mogelijkheid gezamenlijk een Ford te leasen. Deze groepen moeten door de deelnemers zelf worden georganiseerd.  "Mensen delen tegenwoordig alles, van boeken tot huizen", aldus David McClelland, baas voor marketing en sales bij Ford Credit, in het bericht. "We zien mogelijkheden voor een verschuiving van één consument die voor één auto betaalt naar een groep van mensen die samen de kosten en de voordelen delen.  Ford Credit Link brengt auto’s van Ford beter binnen bereik van mensen die misschien geen eigen auto willen of nodig hebben, maar die wel mobiel moeten zijn." Dit kunnen gezinnen zijn waarvan meerdere leden een rijbewijs hebben, buren die zo nu en dan een speciaal type auto (bijvoorbeeld een pick-up) nodig hebben. Maar het kunnen ook vrienden, collega’s en studenten zijn.

Leasegroepen kunnen met een apparaat in de auto en een app rijtijd reserveren, de status van de auto controleren, onderhoud regelen, met groepsleden communiceren, hun account bekijken en betalingen verrichten.  De groepsleases met een looptijd van twee jaar komen beschikbaar via drie dealers in Austin, namelijk Covert Ford, Leif Johnson Ford en Maxwell Ford.  "Austin is een progressieve stad met een rijke demografische samenstelling. Het openbaar vervoer is er efficiënt geregeld en er wonen consumenten die verschillende mobiliteitsmogelijkheden benutten, maar die voor hun transportbehoefte misschien niet een auto volledig hoeven te leasen," aldus McClelland. "Deze combinatie maakt Austin tot een goede plek om Ford Credit Link te testen."

De pilot ondersteunt Ford Smart Mobility, het plan waarmee Ford de stap wil zetten naar het volgende niveau op het gebied van connectiviteit, mobiliteit en autonome auto’s.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Test in Amerika: leaseauto delen via Ford Credit Link - Automobielmanagement.nl

Test in Amerika: leaseauto delen via Ford Credit Link

Een nieuw pilot-leaseprogramma in Austin (Texas) van de Ford Motor Credit stelt gezinnen, vriendengroepen en buren in staat samen een Ford te delen. De groepen moeten door de deelnemers zelf worden georganiseerd.

Het pilotprogramma voor Ford Credit-klanten in Austin richt zich op consumenten die een auto weliswaar niet elke dag nodig hebben maar wel graag over eigen vervoer willen beschikken. Vanaf februari biedt Ford Credit kleine groepen van drie tot zes personen de mogelijkheid gezamenlijk een Ford te leasen. Deze groepen moeten door de deelnemers zelf worden georganiseerd.  "Mensen delen tegenwoordig alles, van boeken tot huizen", aldus David McClelland, baas voor marketing en sales bij Ford Credit, in het bericht. "We zien mogelijkheden voor een verschuiving van één consument die voor één auto betaalt naar een groep van mensen die samen de kosten en de voordelen delen.  Ford Credit Link brengt auto’s van Ford beter binnen bereik van mensen die misschien geen eigen auto willen of nodig hebben, maar die wel mobiel moeten zijn." Dit kunnen gezinnen zijn waarvan meerdere leden een rijbewijs hebben, buren die zo nu en dan een speciaal type auto (bijvoorbeeld een pick-up) nodig hebben. Maar het kunnen ook vrienden, collega’s en studenten zijn.

Leasegroepen kunnen met een apparaat in de auto en een app rijtijd reserveren, de status van de auto controleren, onderhoud regelen, met groepsleden communiceren, hun account bekijken en betalingen verrichten.  De groepsleases met een looptijd van twee jaar komen beschikbaar via drie dealers in Austin, namelijk Covert Ford, Leif Johnson Ford en Maxwell Ford.  "Austin is een progressieve stad met een rijke demografische samenstelling. Het openbaar vervoer is er efficiënt geregeld en er wonen consumenten die verschillende mobiliteitsmogelijkheden benutten, maar die voor hun transportbehoefte misschien niet een auto volledig hoeven te leasen," aldus McClelland. "Deze combinatie maakt Austin tot een goede plek om Ford Credit Link te testen."

De pilot ondersteunt Ford Smart Mobility, het plan waarmee Ford de stap wil zetten naar het volgende niveau op het gebied van connectiviteit, mobiliteit en autonome auto’s.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding