Alphabet: bijna 50 procent autokopers overweegt private lease

Bijna 50 procent van de Nederlanders overweegt private lease als zij toe zijn aan een nieuwe auto en 75 procent van de Nederlanders verwacht binnen nu en vijf jaar een nieuwe auto aan te gaan schaffen.

Dit blijkt uit een onderzoek van leasemaatschappij Alphabet onder 1000 respondenten over hun kennis van en interesse in private lease.

De respondenten noemen verschillende redenen om voor Private Lease te kiezen. De belangrijkste reden is het vaste bedrag per maand dat men kwijt is aan hun auto. Dit biedt zekerheid en maakt de financiering overzichtelijk.  

Bovendien zijn er geen onverwachte kosten voor onderhoud en reparatie. "Dit resulteert in minder zorgen over de auto, aangezien de consument in een betrouwbare, nieuwe auto rijdt en de leasemaatschappij het onderhoud op zich neemt", zegt Anne Brons, Director Marketing & Business Development bij Alphabet.

Toegenomen bekendheid

Dankzij de toegenomen bekendheid lijken meer mensen te kiezen voor private lease. Bijna 50 procent van de respondenten geeft aan privélease te overwegen bij de aanschaf van een volgende auto. Slechts 12 procent zegt zeker te kiezen voor een koopauto. "Dit komt voornamelijk omdat personen een auto in eigen bezit willen hebben en niet afhankelijk willen zijn van de leasemaatschappij", aldus Brons.

Administratieve rompslomp

De respondenten die zeggen niet te kiezen voor een private lease auto maken deze keuze voornamelijk omdat zij menen dat autobezit goedkoper is op de lange termijn. Ze willen zelf de eigenaar van de auto zijn. Een andere genoemde reden door de respondenten om niet voor lease te kiezen, is dat zij bang zijn dat er veel administratieve rompslomp met de leasemaatschappij bij komt kijken. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Alphabet: bijna 50 procent autokopers overweegt private lease - Automobielmanagement.nl

Alphabet: bijna 50 procent autokopers overweegt private lease

Bijna 50 procent van de Nederlanders overweegt private lease als zij toe zijn aan een nieuwe auto en 75 procent van de Nederlanders verwacht binnen nu en vijf jaar een nieuwe auto aan te gaan schaffen.

Dit blijkt uit een onderzoek van leasemaatschappij Alphabet onder 1000 respondenten over hun kennis van en interesse in private lease.

De respondenten noemen verschillende redenen om voor Private Lease te kiezen. De belangrijkste reden is het vaste bedrag per maand dat men kwijt is aan hun auto. Dit biedt zekerheid en maakt de financiering overzichtelijk.  

Bovendien zijn er geen onverwachte kosten voor onderhoud en reparatie. "Dit resulteert in minder zorgen over de auto, aangezien de consument in een betrouwbare, nieuwe auto rijdt en de leasemaatschappij het onderhoud op zich neemt", zegt Anne Brons, Director Marketing & Business Development bij Alphabet.

Toegenomen bekendheid

Dankzij de toegenomen bekendheid lijken meer mensen te kiezen voor private lease. Bijna 50 procent van de respondenten geeft aan privélease te overwegen bij de aanschaf van een volgende auto. Slechts 12 procent zegt zeker te kiezen voor een koopauto. "Dit komt voornamelijk omdat personen een auto in eigen bezit willen hebben en niet afhankelijk willen zijn van de leasemaatschappij", aldus Brons.

Administratieve rompslomp

De respondenten die zeggen niet te kiezen voor een private lease auto maken deze keuze voornamelijk omdat zij menen dat autobezit goedkoper is op de lange termijn. Ze willen zelf de eigenaar van de auto zijn. Een andere genoemde reden door de respondenten om niet voor lease te kiezen, is dat zij bang zijn dat er veel administratieve rompslomp met de leasemaatschappij bij komt kijken. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding