Privé lease contracten hebben normaliter een vaste looptijd van 2 tot 5 jaar. Met de campagne ‘Inleveren wanneer je wil’ doorbreekt Athlon met MINI deze norm. Klanten krijgen nog steeds een contract voor bepaalde tijd, maar kunnen dit kosteloos opzeggen met inachtneming van 1 maand opzegtermijn en zonder afkoopkosten. Dit is voor het eerst dat er in de leasebranche zoveel flexibiliteit wordt geboden, aldus de beide bedrijven.

Niels van den Hoogen, Commercieel Directeur van Athlon: ‘Privé lease heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Wij zien dat de consument zekerheid en flexibiliteit wil. Een privé lease abonnement moet geen probleem zijn maar een oplossing bieden. Hier spelen we al langer op in met een contract waar je vanaf kunt bij een scheiding of baanverlies. Met de campagne ‘inleveren wanneer je wil’ gaan we in samenwerking met MINI nog een stap verder. De consument kan nu ongeacht de reden zijn of haar MINI Clubman bij ons inleveren.’

Athlon verwacht echter niet dat klanten zomaar hun auto inleveren. Van den Hoogen: ‘Samen met MINI hebben we een concept ontwikkeld waarmee je een premium gezinsauto kan rijden met een flexibele regeling. We vertrouwen erop dat als een auto goed bevalt, je deze niet zonder goede reden inwisselt."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding