FleetCor is een wereldwijde onafhankelijke aanbieder van tankpassen en andere gespecialiseerde betaalproducten en diensten. Voor klanten en medewerkers van Travelcard verandert er niets, stelt LeasePlan. De dienstverlening wordt 1 op 1 voortgezet onder de vlag van Travelcard. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

Volgens Travelcard biedt de overname nieuwe kansen om de dienstverlening en aanbod van producten verder uit te breiden en te verbeteren. Ron Clarke, CEO van FleetCor, stelt in een eigen persbericht dat het Travelcard breder in de markt wil zetten om zo nieuwe doelgroepen aan te boren.

Travelcard heeft meer dan 295.000 tankpasgebruikers. Het is de enige onafhankelijke tankpasdienstverlener in Nederland. Travelcard’s universele tankpas wordt geaccepteerd bij alle tankstations in Nederland en bij meer dan 1500 stations in België en Luxemburg.

In Nederland kan de pas ook gebruikt worden voor het betalen van andere diensten, zoals het opladen van elektrische en hybride auto’s, parkeren, autowassen, onderhoud en pechhulp.