In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er in totaal 55.471 nieuwe leaseauto’s op naam van leasebedrijven genoteerd. Vorig jaar waren dat in dezelfde periode 38.156 stuks; de toename dit jaar is daarmee nu maar liefst 45,4 procent. Daarmee is het inkoopvolume van de leasebedrijven nu vrijwel even groot als van alle particulieren tezamen. Best opmerkelijk in een tijd dat steeds meer werknemers kiezen voor een mobiliteitsbudget of privélease-auto in plaats van een auto-van-de-zaak.

Marktleider Volkswagen kan – evenals de premiummerken Audi, BMW, Mercedes-Benz en Mini – maar ten dele profiteren van de huidige marktgroei en ziet dit jaar haar marktaandeel in het leasesegment dalen naar 14,2 procent, terwijl dit vorig jaar in dezelfde vijfmaands periode nog 17,1 procent was. De naaste belagers van de marktleider – Renault en Opel – noteren verdubbelingen van hun afzet en zien hun marktaandeel klimmen naar resp. 9,8 en 9,7 procent van de leasemarkt. In mei is niettemin Ford de leverancier van het meest ingezette leasemodel; dankzij de grote belangstelling voor privé-lease is de Fiesta de leasetopper van de maand.

       
 

Populairste
leasemodellen 


 

 


 

  
maand mei1FordFiesta5192OpelKarl4283SkodaOctavia combi4184VolkswagenPolo3675HyundaiTucson3206RenaultMegane estate3077VolkswagenGolf2998ToyotaAygo2959VolkswagenUp!28310OpelAstra sports tourer261


       


 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding