LeasePlan komt met Sustainable Fleet Benchmark

LeasePlan corporation heeft afgelopen week haar eerste Sustainable Fleet Benchmark gepubliceerd. Het duurzaamheidsonderzoek richt zich op de 1808 bedrijven die eind januari aanwezig zijn op de World Economic Forum (WEF) in Davos. Als die hun wagenpark zouden verduurzamen, kan 3 miljoen ton CO2 worden bespaard.

"Alleen al de in Davos aanwezige bedrijven kunnen een reductie van 3 miljoen ton CO2 uitstoot bereiken door te kiezen voor een wagenpark met zeer lage emissies", zegt Tex Gunning, CEO LeasePlan, in een toelichting op het onderzoek. De bedrijven hebben gezamenlijk een wagenpark van zo’n 813.000.

Volgens Gunning verschuiven wagenparken geleidelijk naar alternatieve wagenparken met elektrische auto’s en plug-in hybrids in de fase van bewustzijnsopbouw. Maar het aantal alternatieve auto’s in corporate wagenparken is slechts licht gestegen: van 3.3% in 2015 naar 4.3% in 2017. "LeasePlan’s Sustainable Fleet Benchmark laat zien hoe alle corporate wagenparken het verschil kunnen maken in de strijd tegen de klimaatveranderingen. Het gaat om een simpele beslissing van de top van het bedrijfsleven door te zeggen: We gaan die overstap maken; en dat kan vandaag al gebeuren." 

Leiders

De Benchmark’s resultaten zijn gebaseerd op analyses van de database van LeasePlan met meer dan 500.000 auto’s in 32 landen in sectoren van zorg tot technologie. De studie benoemt ook de ‘leiders’ op dit vlak, zoals de Chinese internetgigant Baidu, het Franse EDF, het Zweedse Ikea en het Nederlandse Royal HaskoningDHV. Allen hebben ze de, in de ogen van Gunning, simpele maatregelen getroffen: het aanbieden van (semi) elektrische auto’s, het zorgen voor oplaadmogelijkheden op kantoor en het wagenpark onderdeel maken van hun CO2-footprint – en hoe die te verlagen.

Gunning benadrukt dat continue actie verplicht is; de gemiddelde CO2 emissie in 2017 is namelijk voor de eerste keer licht gestegen sinds 2012. Vooral doordat er meer benzineauto’s bij zijn gekomen en er een eerste stijging van de gemiddelde kilometerstand is sinds 2013.

Klik hier voor de Sustainable Fleet Benchmark 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

LeasePlan komt met Sustainable Fleet Benchmark - Automobielmanagement.nl

LeasePlan komt met Sustainable Fleet Benchmark

LeasePlan corporation heeft afgelopen week haar eerste Sustainable Fleet Benchmark gepubliceerd. Het duurzaamheidsonderzoek richt zich op de 1808 bedrijven die eind januari aanwezig zijn op de World Economic Forum (WEF) in Davos. Als die hun wagenpark zouden verduurzamen, kan 3 miljoen ton CO2 worden bespaard.

"Alleen al de in Davos aanwezige bedrijven kunnen een reductie van 3 miljoen ton CO2 uitstoot bereiken door te kiezen voor een wagenpark met zeer lage emissies", zegt Tex Gunning, CEO LeasePlan, in een toelichting op het onderzoek. De bedrijven hebben gezamenlijk een wagenpark van zo’n 813.000.

Volgens Gunning verschuiven wagenparken geleidelijk naar alternatieve wagenparken met elektrische auto’s en plug-in hybrids in de fase van bewustzijnsopbouw. Maar het aantal alternatieve auto’s in corporate wagenparken is slechts licht gestegen: van 3.3% in 2015 naar 4.3% in 2017. "LeasePlan’s Sustainable Fleet Benchmark laat zien hoe alle corporate wagenparken het verschil kunnen maken in de strijd tegen de klimaatveranderingen. Het gaat om een simpele beslissing van de top van het bedrijfsleven door te zeggen: We gaan die overstap maken; en dat kan vandaag al gebeuren." 

Leiders

De Benchmark’s resultaten zijn gebaseerd op analyses van de database van LeasePlan met meer dan 500.000 auto’s in 32 landen in sectoren van zorg tot technologie. De studie benoemt ook de ‘leiders’ op dit vlak, zoals de Chinese internetgigant Baidu, het Franse EDF, het Zweedse Ikea en het Nederlandse Royal HaskoningDHV. Allen hebben ze de, in de ogen van Gunning, simpele maatregelen getroffen: het aanbieden van (semi) elektrische auto’s, het zorgen voor oplaadmogelijkheden op kantoor en het wagenpark onderdeel maken van hun CO2-footprint – en hoe die te verlagen.

Gunning benadrukt dat continue actie verplicht is; de gemiddelde CO2 emissie in 2017 is namelijk voor de eerste keer licht gestegen sinds 2012. Vooral doordat er meer benzineauto’s bij zijn gekomen en er een eerste stijging van de gemiddelde kilometerstand is sinds 2013.

Klik hier voor de Sustainable Fleet Benchmark 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding