Dit en meer blijkt uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon.
De afzet van leaseauto’s beweegt zich dit hele jaar al op een aanzienlijk hoger niveau dan vorig jaar. Na vier maanden staat het aantal nieuwe leaseauto’s nu op 78.379 stuks; een toename van 37,7 procent ten opzichte van vorig jaar toen er in de eerste vier maanden 56.933 leaseauto’s uit de showrooms rolden.

Marktleider Volkswagen groeit dit jaar zelfs nog harder dan de markt, het merk noteert een verkoopstijging in het leasesegment van 48,0 procent en ziet het marktaandeel met ruim een procentpunt klimmen naar 15 procent. De nummers twee en drie, Opel en Renault, lopen met verkooptoenames van resp. ‘slechts’ 26 en 19 procent wat achterstand op. De daaropvolgende merken in het verkooprijtje – Skoda, Peugeot, Kia en BMW – zien hun cijfers met hogere percentages klimmen dan de markt. Vooral Kia valt daarbij op, het merk heeft haar positie in de leasemarkt dit jaar royaal verdubbeld. Voor een belangrijk deel komt dit op het conto van de Kia Picanto, een model dat het vooral goed doet als private leaseauto. Datzelfde geldt ook voor de andere leasetoppers, waarbij de Volkswagen Polo in april veruit favoriet was.
In de top-20 staat maar twee merken die dit jaar minder leaseauto’s afzetten. Citroën (-1,2 procent) en Fiat (-48 procent).
       
 

Populairste leasemodellen 


 

 


 

  Maand  april1VolkswagenPolo7822VolkswagenUp!4613OpelKarl4354KiaPicanto4245ToyotaAygo3696FordFocus wagon3507RenaultMegane estate3448VolkswagenGolf3349VolkswagenTiguan31310FordFiesta295


 

 


Bron: VWE/CARmonitor; bewerking:
AUMACON


             


 


.)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding