Naast de Zakenauto van het Jaar is er traditioneel ook een speciale onderscheiding voor het aanstormend talent in de zakenautoklasse. De daarin genomineerde zakenauto’s zijn nieuwe modellen die nog te kort in ons land zijn om zich op wat langere termijn te bewijzen.

De winnaar van de Beste Nieuwkomer-prijs 2019 is de Jaguar I-Pace. De eerste elektrische productieauto van het Britse premiummerk werd in de vakpers al opvallend enthousiast ontvangen als ‘serieus alternatief voor marktleider Tesla’. Op basis van ervaring in de wereld van leasing, fleetmanagement en autojournalistiek voorspellen de vakjuryleden dat de I-Pace het de komende jaren ver kan schoppen.

Juryvoorzitter Peter Brouwer: "De fiscale voordelen voor de wat kostbaarder elektrische auto’s worden vanaf 2019 beperkt, maar de jury ziet voor de I-Pace toch een mooie toekomst weggelegd. De sportlimousine combineert indrukwekkende prestaties met een heel fatsoenlijk range. En een gedurfd nieuw design."