Leaserijders kunnen de auto delen binnen hun eigen vertrouwde vrienden- en familienetwerk. ‘Tess’ is zo ontworpen dat ze de bezwaren wegneemt die consumenten soms hebben om hun auto te delen, zoals het delen van een auto met een vreemde. Deze terughoudendheid is een belangrijke factor die de doorbraak van autodeelplatforms nu nog afremt.

Megatrends

Erik Henstra, Managing Director LeasePlan Nederland: “Belangrijke megatrends zoals de verschuiving van bezit naar gebruik en digitalisering krijgen steeds meer invloed op onze mobiliteitswensen. De introductie van ‘Tess’ sluit hier op aan en maakt autodelen toegankelijk voor onze private leaseklanten. Als LeasePlan leren we dankzij de app meer over autodelen, de motieven om een auto wel of niet te delen en de dagelijkse toepassing. Zo kunnen we onze Car-as-a-Service-oplossingen beter laten aansluiten op de wensen van onze klanten.”

Tikkie

Gebruikers van de app kunnen ervoor kiezen om de leasekosten gelijk te verdelen over alle deelnemers of de leaserijder kan een uurtarief bepalen. Met een Tikkie kan de leaserijder aan het einde van de maand eenvoudig de kosten terugvragen. De app is geïntegreerd met Google Maps en maakt gebruik van een ‘tracking beacon’ om te bepalen waar de auto geparkeerd staat. Gebruikers kunnen via Google Assistent met ‘Tess’ praten op hun mobiele telefoon, hun smartwatch of via Google Home.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding