LeasePlan zet met partnership vol in op e-bike leasemarkt

LeasePlan Nederland heeft een samenwerking ondertekend met International Bike Group (IBG) voor de levering van elektrische fietsen aan hun klanten. De leasemaatschappij anticipeert hiermee op de gevolgen van de nieuwe bijtellingsregeling ‘fiets van de zaak’.

De verkoop van e-bikes zal naar verwachting scherp stijgen als de bijtellingsregeling ‘fiets van de zaak’ vanaf 1 januari 2020 in werking treedt. Vooral omdat werkgevers hun medewerkers een e-bike aanbieden via een leaseregeling of een vrij te besteden mobiliteitsbudget, al dan niet in combinatie met een zakelijke leaseauto.

De e-bike vormt zo onder meer een alternatief van woon-werkverkeer dat nu per auto of openbaarvervoer plaatsvindt. LeasePlan is de eerste autoleasemaatschappij in Nederland die op deze schaal in e-bikes stapt.

International Bike Group (IBG), het moederbedrijf van onder meer fietsenwinkel.nl, neemt het totale serviceapparaat en online portal voor zijn rekening. Van fietsselectie, aflevering, verzekering, onderhoud tot pechhulp onderweg en fleetmanagement software. De overeenkomst is exclusief aangegaan.

‘E-bike aantrekkelijke optie’

“Wij hebben ons als bedrijf gecommitteerd aan duurzame mobiliteit. Door e-bikes nu aan het aanbod toe te voegen gaan we weer een stap verder. Wij denken dat geïntrigeerde mobiliteitspakketten, inclusief een e-bike, voor veel forensen een aantrekkelijke optie zijn. Vooral voor de kortere woon-werkafstanden blijkt de bereidheid om op de e-bike naar het werk te gaan hoog”, denkt Erik Henstra, Managing Director van LeasePlan.

“Met de aantrekkelijkheid van een zakelijke lease e-bike heb je geen last van de relatief hoge aanschafkosten en onderhoudskosten. Je kunt er zowel zakelijk als privé gebruik van maken en je hoeft geen kilometeradministratie bij te houden.”

Op de foto: Erik Henstra (Managing Director LeasePlan Nederland, links) en Davy Louwers (ceo International Bike Group, rechts) bekrachtigen de samenwerking.

LeasePlan zet met partnership vol in op e-bike leasemarkt - Automobielmanagement.nl

LeasePlan zet met partnership vol in op e-bike leasemarkt

LeasePlan Nederland heeft een samenwerking ondertekend met International Bike Group (IBG) voor de levering van elektrische fietsen aan hun klanten. De leasemaatschappij anticipeert hiermee op de gevolgen van de nieuwe bijtellingsregeling ‘fiets van de zaak’.

De verkoop van e-bikes zal naar verwachting scherp stijgen als de bijtellingsregeling ‘fiets van de zaak’ vanaf 1 januari 2020 in werking treedt. Vooral omdat werkgevers hun medewerkers een e-bike aanbieden via een leaseregeling of een vrij te besteden mobiliteitsbudget, al dan niet in combinatie met een zakelijke leaseauto.

De e-bike vormt zo onder meer een alternatief van woon-werkverkeer dat nu per auto of openbaarvervoer plaatsvindt. LeasePlan is de eerste autoleasemaatschappij in Nederland die op deze schaal in e-bikes stapt.

International Bike Group (IBG), het moederbedrijf van onder meer fietsenwinkel.nl, neemt het totale serviceapparaat en online portal voor zijn rekening. Van fietsselectie, aflevering, verzekering, onderhoud tot pechhulp onderweg en fleetmanagement software. De overeenkomst is exclusief aangegaan.

‘E-bike aantrekkelijke optie’

“Wij hebben ons als bedrijf gecommitteerd aan duurzame mobiliteit. Door e-bikes nu aan het aanbod toe te voegen gaan we weer een stap verder. Wij denken dat geïntrigeerde mobiliteitspakketten, inclusief een e-bike, voor veel forensen een aantrekkelijke optie zijn. Vooral voor de kortere woon-werkafstanden blijkt de bereidheid om op de e-bike naar het werk te gaan hoog”, denkt Erik Henstra, Managing Director van LeasePlan.

“Met de aantrekkelijkheid van een zakelijke lease e-bike heb je geen last van de relatief hoge aanschafkosten en onderhoudskosten. Je kunt er zowel zakelijk als privé gebruik van maken en je hoeft geen kilometeradministratie bij te houden.”

Op de foto: Erik Henstra (Managing Director LeasePlan Nederland, links) en Davy Louwers (ceo International Bike Group, rechts) bekrachtigen de samenwerking.