De bijdrage wordt tegen gunstige financiële voorwaarden vertrekt, meldt de leasemaatschappij vandaag. Het geld zal vooral worden aangewend om de vloten in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België en Nederland versneld te elektrificeren.

Volgens ALD Chief Financial Officer Gilles Momper gaat de financiële samenwerking de instroom van voertuigen met lage uitstoot zeker stimuleren. “Onze vloot duurzame voertuigen groeit snel – eind juni 2018 stond de teller op meer dan 118.000 voertuigen – en we streven ernaar om tegen eind 2020 een vloot van meer dan 200.000 duurzame voertuigen in beheer te hebben.”

De financiering is onderdeel van het Cleaner Transport Facility (CTF)-programma, een gezamenlijk initiatief van de Europese Commissie en de EIB dat in december 2016 gestart is. Het verminderen van de CO2-uitstoot speelt een belangrijke rol bij de EU-klimaatdoelstellingen. Hiervoor is een geleidelijke overgang naar volledig elektrische of hybride voertuigen nodig. “Deze overeenkomst biedt de EIB de mogelijkheid om haar inzet en betrokkenheid te tonen om de klimaatverandering aan te pakken en tegelijkertijd bedrijven en het mkb te ondersteunen bij hun duurzame mobiliteitstransitie,” aldus EIB-vicepresident Ambroise Fayolle toe.