Private lease ‘naar schatting’ 175.000 auto’s groot

Het Nationaal Zakenauto Onderzoek (NZO 2019) heeft op basis van de in- en uitstroom van leaseauto’s het private leasepark geraamd op 175.000. Dat betekent dat ruim een kwart van de zakelijke registraties uit private leaseauto’s bestaat, meldt VNA.

Private leaseauto’s zijn van leasemaatschappijen en tellen dus mee voor de zakelijke markt. VNA meldt op haar website dat op dit moment het niet mogelijk is om op basis van de registraties een onderscheid te maken tussen een private lease en zakelijke lease. Uit onderzoek blijkt dat de meeste leasemaatschappijen de private leaseauto’s registreren op naam van de consument (RTL Privé). Om toch meer transparantie te geven over de leasemarkt, en het aandeel private lease in het bijzonder, heeft NZO een bewerking gemaakt op basis van RDC-registraties, de VNA-publicatie ‘VNA autoleasemarkt in cijfers’ en eigen inschattingen.

Die bewerking leidt dus tot 175.000 private leaseauto’s (stand tot en met augustus 2019). In 2018 waren dat er in totaal nog 150.000. Eind 2017 werd de grens van 100.000 private leaseauto’s geslecht.

Lees ook: NZO: Elektrisch rijden wordt de norm, mobiliteitsbudget populairder

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Private lease ‘naar schatting’ 175.000 auto’s groot - Automobielmanagement.nl

Private lease ‘naar schatting’ 175.000 auto’s groot

Het Nationaal Zakenauto Onderzoek (NZO 2019) heeft op basis van de in- en uitstroom van leaseauto’s het private leasepark geraamd op 175.000. Dat betekent dat ruim een kwart van de zakelijke registraties uit private leaseauto’s bestaat, meldt VNA.

Private leaseauto’s zijn van leasemaatschappijen en tellen dus mee voor de zakelijke markt. VNA meldt op haar website dat op dit moment het niet mogelijk is om op basis van de registraties een onderscheid te maken tussen een private lease en zakelijke lease. Uit onderzoek blijkt dat de meeste leasemaatschappijen de private leaseauto’s registreren op naam van de consument (RTL Privé). Om toch meer transparantie te geven over de leasemarkt, en het aandeel private lease in het bijzonder, heeft NZO een bewerking gemaakt op basis van RDC-registraties, de VNA-publicatie ‘VNA autoleasemarkt in cijfers’ en eigen inschattingen.

Die bewerking leidt dus tot 175.000 private leaseauto’s (stand tot en met augustus 2019). In 2018 waren dat er in totaal nog 150.000. Eind 2017 werd de grens van 100.000 private leaseauto’s geslecht.

Lees ook: NZO: Elektrisch rijden wordt de norm, mobiliteitsbudget populairder

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding