VZR: verleng 8 procent bijtelling naar 2021

Met het stilvallen van de autoproductie doemt volgens de Vereniging Zakelijke Rijders een volgend probleem op: de levering van auto’s met de voor dit jaar geldende bijtelling. De VZR adviseert het kabinet dan ook om de ‘stimulering schoon rijden’ met een vol jaar te verlengen.

De VZR streeft naar 8 procent bijtelling voor EV’s in 2020 én in 2021. De 12 procent-regeling zou dan in 2022 in moeten gaan.

Hausse

Voorzitter Jan van Delft ziet het als volgt: “We weten inmiddels dat met name de vraag naar de EV’s een ware hausse kent aan het einde van het jaar. Juist om nog te kunnen leveren tegen gunstige bijtellingspercentages. Het stilvallen van de productie levert zeker voor de EV-producerende merken, maar ook voor de berijders, een probleem op. Om te zorgen dat alle reserveringen ook geleverd kunnen worden is tijd nodig. Een drempel van een verhoogde bijtelling past daar niet bij.”

VZR roept het kabinet dan ook nadrukkelijk op de huidige bijtelling voor volledig elektrische auto’s te verlengen naar 2021. ‘Deze stimulans zal belangrijk zijn voor de autoproducenten én de zakelijke rijders’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VZR: verleng 8 procent bijtelling naar 2021 - Automobielmanagement.nl

VZR: verleng 8 procent bijtelling naar 2021

Met het stilvallen van de autoproductie doemt volgens de Vereniging Zakelijke Rijders een volgend probleem op: de levering van auto’s met de voor dit jaar geldende bijtelling. De VZR adviseert het kabinet dan ook om de ‘stimulering schoon rijden’ met een vol jaar te verlengen.

De VZR streeft naar 8 procent bijtelling voor EV’s in 2020 én in 2021. De 12 procent-regeling zou dan in 2022 in moeten gaan.

Hausse

Voorzitter Jan van Delft ziet het als volgt: “We weten inmiddels dat met name de vraag naar de EV’s een ware hausse kent aan het einde van het jaar. Juist om nog te kunnen leveren tegen gunstige bijtellingspercentages. Het stilvallen van de productie levert zeker voor de EV-producerende merken, maar ook voor de berijders, een probleem op. Om te zorgen dat alle reserveringen ook geleverd kunnen worden is tijd nodig. Een drempel van een verhoogde bijtelling past daar niet bij.”

VZR roept het kabinet dan ook nadrukkelijk op de huidige bijtelling voor volledig elektrische auto’s te verlengen naar 2021. ‘Deze stimulans zal belangrijk zijn voor de autoproducenten én de zakelijke rijders’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding