Omstreden leasebedrijf Car Driver Deals failliet

Car Driver Deals is door de rechtbank in Roermond failliet verklaard. Het leasebedrijf uit het Limburgse Maasbracht betaalde de rekeningen van autoleveranciers en -verhuurders voor auto’s niet. Daardoor zijn zo’n drieduizend autorijders met een leasecontract bij Car Driver Deals voor vaak grote bedragen gedupeerd.

Investeerders met geld in de bv van de eigenaren zijn soms meer dan 100.000 euro kwijt. De curator schat dat de totale schade kan oplopen tot 30 miljoen euro. De eigenaren zelf, de gebroeders Golsteijn, zijn al weken onvindbaar.

Ondergang

De ondergang van Car Driver Deals zat er al geruime tijd aan te komen. Het bedrijf bood via de bv Atvangarde leasecontracten aan tegen aanzienlijk lagere prijzen dan gebruikelijk op de leasemarkt. De klant moest echter wel tot vier jaar vooruit betalen voor het gunstig geprijsde mobiliteitspakket. De auto’s werden gekocht of gehuurd bij dealers of autofabrikanten maar vanwege de grote vraag ook gehuurd bij bekende autoverhuurders als Sixt.

Nietvermoedend

Toen die verkopers of verhuurders ontdekten dat de rekeningen niet werden betaald, kwamen ze in actie door hun auto’s terug te halen. Soms werd een nietsvermoedende automobilist onderweg door de politie tot stilstand gedwongen en de auto ter plaatse in beslag genomen, zonder enige vorm van vervangend vervoer. Uiteindelijk leek Car Driver Deals daarmee op een piramidespel waarbij het ene financiële gat snel met het andere werd gedicht.

Verenigd

Gedupeerde leaserijders en investeerders hebben zich inmiddels verenigd om te kijken wat er nog te redden valt. Zij willen onder meer laten bekijken of de auto’s terecht zijn teruggevorderd. Curator Peter Broekmans verklaart in de media dat er nog veel onderzoek nodig is. Het faillissement kost in ieder geval de twintig werknemers van Car Driver Deals definitief hun baan.

Omstreden leasebedrijf Car Driver Deals failliet - Automobielmanagement.nl

Omstreden leasebedrijf Car Driver Deals failliet

Car Driver Deals is door de rechtbank in Roermond failliet verklaard. Het leasebedrijf uit het Limburgse Maasbracht betaalde de rekeningen van autoleveranciers en -verhuurders voor auto’s niet. Daardoor zijn zo’n drieduizend autorijders met een leasecontract bij Car Driver Deals voor vaak grote bedragen gedupeerd.

Investeerders met geld in de bv van de eigenaren zijn soms meer dan 100.000 euro kwijt. De curator schat dat de totale schade kan oplopen tot 30 miljoen euro. De eigenaren zelf, de gebroeders Golsteijn, zijn al weken onvindbaar.

Ondergang

De ondergang van Car Driver Deals zat er al geruime tijd aan te komen. Het bedrijf bood via de bv Atvangarde leasecontracten aan tegen aanzienlijk lagere prijzen dan gebruikelijk op de leasemarkt. De klant moest echter wel tot vier jaar vooruit betalen voor het gunstig geprijsde mobiliteitspakket. De auto’s werden gekocht of gehuurd bij dealers of autofabrikanten maar vanwege de grote vraag ook gehuurd bij bekende autoverhuurders als Sixt.

Nietvermoedend

Toen die verkopers of verhuurders ontdekten dat de rekeningen niet werden betaald, kwamen ze in actie door hun auto’s terug te halen. Soms werd een nietsvermoedende automobilist onderweg door de politie tot stilstand gedwongen en de auto ter plaatse in beslag genomen, zonder enige vorm van vervangend vervoer. Uiteindelijk leek Car Driver Deals daarmee op een piramidespel waarbij het ene financiële gat snel met het andere werd gedicht.

Verenigd

Gedupeerde leaserijders en investeerders hebben zich inmiddels verenigd om te kijken wat er nog te redden valt. Zij willen onder meer laten bekijken of de auto’s terecht zijn teruggevorderd. Curator Peter Broekmans verklaart in de media dat er nog veel onderzoek nodig is. Het faillissement kost in ieder geval de twintig werknemers van Car Driver Deals definitief hun baan.