CarNext overgenomen door Constellation Automotive Group

CarNext, de marktplaats voor tweedehands auto’s, wordt overgenomen door de Constellation Automotive Group. Het van oorsprong Nederlandse platform krijgt daarmee kort na de afsplitsing van LeasePlan een nieuwe eigenaar. Het Britse CAG is ook eigenaar van BCA Auctions.

De nieuwe combinatie van CarNext en Constellation wordt Europa’s grootste digitale marktplaats voor gebruikte auto’s. Jaarlijks verkoopt de combinatie meer dan 2,5 miljoen auto’s. De groep verhandelt via drie volledig digitale marktplaatsen: BCA, Cinch en WeBuyAnyCar.

CarNext is een van de grootste B2C- en B2B-marktplaatsen voor occasions op het Europese vasteland. In 2021 zal het bedrijf naar verwachting 40.000 auto’s verkopen via zijn digitale B2C-marktplaats en 210.000 auto’s via zijn digitale B2B-veilingplatform. Deze overname zal de sterke groei van Constellation in het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland naar verwachting verder stimuleren. Eerder dit jaar haalde de gecombineerde groep meer dan 2 miljard euro aan kapitaal op.

Opgezet door LeasePlan

CarNext werd in 2018 opgezet door LeasePlan als pan-Europees merk voor jonge gebruikte auto’s. Dat zijn doorgaans auto’s die eerder enkele jaren als leasewagen dienst hebben gedaan. In juli dit jaar werd het occasionplatform, dat in tal van landen actief is, op eigen benen gezet. CarNext kwam in handen van een investeerdersconsortium, waaronder TDR Capital. Die investeerder is ook de meerderheidsaandeelhouder van Constellation.

Met LeasePlan werd wel afgesproken dat het platform de tweedehands auto’s van de leasemaatschappij mocht blijven verkopen. Dat laatste, tezamen met de ervaringen van de Nederlanders met digitale verkoop, maakte een overname van CarNext interessant voor het al veel grotere Constellation. De langetermijnovereenkomst met LeasePlan is volgens een verklaring goed voor honderdduizenden wagens per jaar.

De deal biedt Constellation ook een schat aan data-analyses en historische Europese transactiegegevens over gebruikte auto’s. Die kunnen worden opgenomen in de eigen databank. Samen worden CarNext en Constellation naar eigen zeggen Europa’s grootste digitale marktplaats voor gebruikte auto’s. Jaarlijks verkoopt de combinatie naar verwachting straks meer dan 2,5 miljoen auto’s. Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

CarNext overgenomen door Constellation Automotive Group - Automobielmanagement.nl

CarNext overgenomen door Constellation Automotive Group

CarNext, de marktplaats voor tweedehands auto’s, wordt overgenomen door de Constellation Automotive Group. Het van oorsprong Nederlandse platform krijgt daarmee kort na de afsplitsing van LeasePlan een nieuwe eigenaar. Het Britse CAG is ook eigenaar van BCA Auctions.

De nieuwe combinatie van CarNext en Constellation wordt Europa’s grootste digitale marktplaats voor gebruikte auto’s. Jaarlijks verkoopt de combinatie meer dan 2,5 miljoen auto’s. De groep verhandelt via drie volledig digitale marktplaatsen: BCA, Cinch en WeBuyAnyCar.

CarNext is een van de grootste B2C- en B2B-marktplaatsen voor occasions op het Europese vasteland. In 2021 zal het bedrijf naar verwachting 40.000 auto’s verkopen via zijn digitale B2C-marktplaats en 210.000 auto’s via zijn digitale B2B-veilingplatform. Deze overname zal de sterke groei van Constellation in het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland naar verwachting verder stimuleren. Eerder dit jaar haalde de gecombineerde groep meer dan 2 miljard euro aan kapitaal op.

Opgezet door LeasePlan

CarNext werd in 2018 opgezet door LeasePlan als pan-Europees merk voor jonge gebruikte auto’s. Dat zijn doorgaans auto’s die eerder enkele jaren als leasewagen dienst hebben gedaan. In juli dit jaar werd het occasionplatform, dat in tal van landen actief is, op eigen benen gezet. CarNext kwam in handen van een investeerdersconsortium, waaronder TDR Capital. Die investeerder is ook de meerderheidsaandeelhouder van Constellation.

Met LeasePlan werd wel afgesproken dat het platform de tweedehands auto’s van de leasemaatschappij mocht blijven verkopen. Dat laatste, tezamen met de ervaringen van de Nederlanders met digitale verkoop, maakte een overname van CarNext interessant voor het al veel grotere Constellation. De langetermijnovereenkomst met LeasePlan is volgens een verklaring goed voor honderdduizenden wagens per jaar.

De deal biedt Constellation ook een schat aan data-analyses en historische Europese transactiegegevens over gebruikte auto’s. Die kunnen worden opgenomen in de eigen databank. Samen worden CarNext en Constellation naar eigen zeggen Europa’s grootste digitale marktplaats voor gebruikte auto’s. Jaarlijks verkoopt de combinatie naar verwachting straks meer dan 2,5 miljoen auto’s. Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.