JP.cars verovert leasemarkt met realtime data

brand story

De klanten van JP.cars geven al aan dat Japie vooraf de beste waarde afgeeft voor leaseauto’s aan het einde van het leasecontract. Nu de datawetenschappers en algoritmes ook realtime iets kunnen zeggen over de toekomst, komt de leasemarkt verder in het vizier.

RDC Schoont klantdata met digitale wasmachine

Bij aanvang van een leaseovereenkomst wordt bepaald wat een auto aan het einde van de leaseperiode oplevert aan restwaarde. Maar behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Door real-time data in te zetten zijn leasemaatschappijen in staat om direct in te springen op de laatste ontwikkelingen. JP.cars maakt, aan de hand van een klantspecifiek protocol, inzichtelijk wat de huidige waarde is van bijvoorbeeld een Audi A4 35 TFSI Sport (2019) leder met panoramadak en een kilometerstand van 80.000 km.

Beter van dienst

Als de actuele restwaarde hoger is dan vooraf ingeschat dan kan de leasemaatschappij de contractant een voorstel doen om voor hetzelfde bedrag een jongere/luxere auto te rijden of te leasen tegen een lager tarief. Hierdoor kunnen ze hun klanten nog veel beter van dienst zijn. Tevens bepaalt de leasemaatschappij aan de hand van de data waar in de totale vloot concentratierisico’s kunnen ontstaan en waar financieel en commercieel de kansen liggen. Pas als je exact weet hoe het zit, kun je je beleid en plan aanpassen.

Inmiddels heeft onder andere Hiltermann lease, de snelst groeiende leasemaatschappij van Nederland, gekozen voor JP.cars.

JP.cars verovert leasemarkt met realtime data - Automobielmanagement.nl

JP.cars verovert leasemarkt met realtime data

brand story

De klanten van JP.cars geven al aan dat Japie vooraf de beste waarde afgeeft voor leaseauto’s aan het einde van het leasecontract. Nu de datawetenschappers en algoritmes ook realtime iets kunnen zeggen over de toekomst, komt de leasemarkt verder in het vizier.

RDC Schoont klantdata met digitale wasmachine

Bij aanvang van een leaseovereenkomst wordt bepaald wat een auto aan het einde van de leaseperiode oplevert aan restwaarde. Maar behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Door real-time data in te zetten zijn leasemaatschappijen in staat om direct in te springen op de laatste ontwikkelingen. JP.cars maakt, aan de hand van een klantspecifiek protocol, inzichtelijk wat de huidige waarde is van bijvoorbeeld een Audi A4 35 TFSI Sport (2019) leder met panoramadak en een kilometerstand van 80.000 km.

Beter van dienst

Als de actuele restwaarde hoger is dan vooraf ingeschat dan kan de leasemaatschappij de contractant een voorstel doen om voor hetzelfde bedrag een jongere/luxere auto te rijden of te leasen tegen een lager tarief. Hierdoor kunnen ze hun klanten nog veel beter van dienst zijn. Tevens bepaalt de leasemaatschappij aan de hand van de data waar in de totale vloot concentratierisico’s kunnen ontstaan en waar financieel en commercieel de kansen liggen. Pas als je exact weet hoe het zit, kun je je beleid en plan aanpassen.

Inmiddels heeft onder andere Hiltermann lease, de snelst groeiende leasemaatschappij van Nederland, gekozen voor JP.cars.