Kopers van een Corvette Z06 en ZR1 kunnen met ingang van modeljaar 2011 zelf de V8 van hun auto in elkaar komen zetten. Dat is weer een stapje verder dan het ‘slechts’ ophalen van de auto bij de fabriek, zoals merken als Volkswagen en Mercedes doen. Alleen hangt er aan de mogelijkheid die Chevrolet voor zijn klanten creëert wél een prijskaartje aan.

De koper die bij de Chevrolet-dealer de optie ‘Corvette Engine Build Experience’ aanvinkt, moet namelijk rekenen op een meerprijs van 5800 dollar (ruim 4600 euro). Bovenop dat bedrag komen nog de kosten voor vlucht, verblijf en eten. Wat de liefhebber voor zijn dollars krijgt? Een bezoek aan Chevrolets Performance Build Center (PBC) in Wixom (Michigan) waar hij (of zij) samen met een Chevy-techneut het nieuwe LS7 of LS9 V8-blok in elkaar zet, voorziet van een uniek typeplaatje en de motor vervolgens in de eigen auto hangt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding