Tijdens dit klassiekerevenement, wat aankomend weekeinde gehouden wordt, zullen 2 topmerken hun verjaardag vieren: Jaguar staat stil bij haar 75ste verjaardag, terwijl Alfa Romeo 100 kaarsjes mag uitblazen. Beide merken zullen een aantal historische, exclusieve en unieke modellen bij elkaar brengen om het heuglijke feit te vieren. Alfa Romeo zal trouwens niet alleen klassiekers laten zien, er is ook gelegenheid om proef te rijden met de nieuwe Giulietta. Ook van Jaguar’s deelname heeft de organisatie hoge verwachtingen, want de Jaguar club zal sterk vertegenwoordigd. Daarnaast zal het publiek kunnen kennismaken met het nieuwe vlaggenschip XJ.

Het is overigens niet alleen Alfa Romeo en Jaguar wat de klok slaat. Organisator Classic Event heeft ook Maserati als participant weten te trekken. Verder zijn klassiekers te zien van bijvoorbeeld Abarth, Lancia, Peugeot, Ferrari en Bugatti. Met enkele vooroorlogse bolides zal worden deelgenomen aan de sprint op de laan voor het paleis. Zo’n 40 rensportauto’s zullen er de kwartmijl rijden. De sprint wordt 3 keer per dag gehouden. De deelnemende auto’s zijn voor en na de sprints te bewonderen in de Royal Paddock.

Tot de overigen merken die het klassieke autofeest steunen behoren bandenfabrikant Vredestein, dat voor een bijzonder ontwerp van huisdesigner Giugiaro zal zorgen, en horlogemerk Chopard dat een fraai klokje zal uitreiken aan de ‘Best of Show’.

Het concours en de velden rond het paleis zijn op 4 en 5 september toegankelijk van ’s ochtend 10.00 uur tot ’s middags 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt 20 euro per persoon per dag. Een weekendkaart kost 35 euro. Wie met zijn klassieke auto komt, kan bij afname van 2 entreebewijzen gratis parkeren op de velden rond het paleis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding