Er staan twee races om het Europees Kampioenschap op het programma. Teams uit heel Europa nemen deel, allemaal met volledig elektrisch aangedreven motorfietsen. Behalve de ontbrekende uitlaat verschillen deze motoren niet van normale racemotoren.

De BOVAG en gemeente Assen ondersteunen de Stichting Motorwegraces Assen, die het evenement organiseert. "Duurzame mobiliteit staat bij BOVAG hoog in het vaandel," aldus Geert Vermeer, BOVAG-voorzitter. "Elektrische fietsen en scooters zijn inmiddels gemeengoed in Nederland en ook de elektrische auto is bezig aan een opmars. Maar elektrisch aangedreven motorfietsen, laat staan om competitief mee te racen, heeft nog niemand hier gezien." Dat elektrisch racen niet saai hoeft te zijn bewijst onderstaand filmpje. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding