Dit voorkomt dat Kroymans zijn landgoed Sterrenschans aan de Vecht en zijn tweede woning op Mallorca in de verkoop zou moeten zetten. Ook zijn eigen vastgoedportefeuille komt door de deal niet onder de hamer. Het zeiljacht van Kroymans kan eveneens aangemeerd blijven. Wel verkocht Frits Kroymans enige tijd geleden zijn omstreden aankoop van zeven miljoen euro, een Cessna.

Kroymans Corporation liet een schuld achter van circa 1,2 miljard euro. Bij het faillissement van de Kroymans Groep (omzet 2 miljard) raakten tweeduizend werknemers hun baan kwijt.
De Telegraaf legde het oor te luister bij drie bronnen uit de directe omgeving van Frits Kroymans die de geheime deal bevestigen. Eén daarvan karakteriseert het als een "huzarenstukje, zowel financieel als juridisch. Frits heeft het héél slim gespeeld, echt briljant".

Kroymans bleek twee heel sterke troeven in handen te hebben om tot de deal te komen. Ten eerste stak hij, kort voordat de zaak op definitief onderuit ging, nog 25 miljoen eigen geld in het bedrijf in een uiterste poging de boel overeind te houden. Ten tweede weet Kroymans hoe de banken en KPMG hem onder druk hebben gezet om de gezonde bedrijfsonderdelen twee maanden voor datum faillissement over te hevelen naar een andere onderneming.

De banken weigeren ieder commentaar, ze willen niet ingaan op ‘individuele klantrelaties’. Ook Frits Kroymans wilde niet reageren. De curatoren lieten weten niet op de hoogte te zijn van de regeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding