Vooral de manier waarop Volvo de autosalon van Genève en het tienjarig jubileum van haar Crash Test Centre heeft aangegrepen wordt door de marketingdeskundigen geprezen. De interactie met Facebook gebruikers werd hierdoor bevorderd.  

Volgens het tijdschrift was de snelle verspreiding van prikkelende, relevante content doorslaggevend. Volvo was hierin zo succesvol, dat haar Facebook activiteiten werden opgepikt door de Zweedse media, die hierover berichtten.

Dit alles deed CorpsComms besluiten de zogenaamde Digi Award voor ‘Best Use of Facebook’ aan Volvo toe te kennen. Overigens zijn niet alle autofabrikanten even gelukkig met Facebook. Zo blokkeerde Porsche onlangs de toegang tot de site voor haar medewerkers. Ongeveer één vierde van de circa 13.000 medewerkers maakte gebruik van Facebook, hetgeen bij Porsche nu aan banden heeft gelegd, uit vrees voor het lekken van interne informatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding