MINI veilt de unieke artcar online en de opbrengst komt ten bate van de goede doelen Nordoff Robins en War Child: uitgekozen door Weller zelf. De artiest baseerde zijn ontwerp op een shirt dat hij enkele jaren geleden voor het kledingmerk Ben Sherman maakte.

“Ik heb altijd van MINI’s gehouden en er zelf ook in gereden,” aldus Weller. “Toen ik de kans kreeg een MINI te beschilderen wilde ik het thema en de kleuren van het Mod tijdperk gebruiken, ook de tijd van de klassieke MINI.”

De online veiling is 11 november gestart op www.paulwellerminiauction.com en zal een maand duren. De bewuste MINI, een model uit 2009, is te bezichtigen bij MINI’s showroom op Park Lane in Londen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding