Vrouwen moeten niet in een nieuwer, duurder, sneller, groter of mooier voertuig rijden dan zij zelf, want dan is het niet leuk meer. Dat blijkt uit een onderzoek van Seat Nederland, waaraan ruim 8,4 duizend mannelijke en vrouwelijke automobilisten deelnamen. Seat geeft het online onderzoek een strijdbare naam: Battle of the sexes.

Op hun beurt hebben vrouwen het juist niet zo op mannen in zulke grote auto’s; die hebben iets te compenseren, vindt zeventig procent van de vrouwen. Veel mannen zien hun auto inderdaad als verlengstuk van hun persoonlijkheid. Mannen beoordelen hun eigen rijvaardigheid met een mooie 8, maar vrouwen zien de man meer als ‘beer in het verkeer’ dan als ‘heer in het verkeer’.

Dan nog een opmerkelijke uitkomst. De overgrote meerderheid van de vrouwen vindt een autorit met vriend of man een prima gelegenheid om eens lekker bij te kletsen. De mannen zijn opvallend genoeg niet te beroerd om een bestaand vooroordeel genadeloos onderuit te halen: 84 procent van de mannelijke respondenten vindt het namelijk ‘gezellig’ als zij hem de oren van het hoofd kletst.

 

zie http://www.seat.nl/nieuws/2010/uit-onderzoek-blijkt.aspx

 

en www.ibizast.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding