Financiële middelen ontbreken om het circuit – alleen al bekend om de gevaarlijke Nordschleife oftewel Groene Hel – overeind te houden. De Grand Prix wordt er al sinds 2006 niet meer georganiseerd. Bovendien wordt de organisatie geplaagd door mismanagement.
Ring-koningin Sabine Schmitz moet het circuit redden met een speciale video-oproep annex kerstwens. 

Schmitz (1969) was in 1996 de eerste vrouw die de 24-uurs race van de Nürburgring won. Met Johannes Scheid deed ze dat het volgende jaar nog eens dunnetjes over, met een BMW M3.
Schmitz heeft er anno 2010 al meer dan 20.000 rondes op de Nürburgring opzitten. Ieder jaar komen er 1200 bij, omdat ze ook de Ringtaxi bestuurt. Bezoekers kunnen een ronde boeken in de BMW M5 als passagier. Je komt er heel anders uit dan na een normaal taxiritje van het station naar je hotel, want de 20 kilometer lange ronde wordt in racetempo afgelegd. Hans Joachim Stuck chauffeurt ook wel eens.

In 2004 werd Schmitz internationaal bekend door het BBC-programma Top Gear. Hierin wist Jeremy Clarkson in een Jaguar S-Type Diesel de Nürburgring te rijden in een tijd van 09:59 minuten. Jeremy was razend trots op zijn tijd. Sabine beweerde deze tijd in een bestelbusje te kunnen neerzetten. Zelf reed ze een rondetijd van 9:12 met de Jaguar. Een seizoen later reed ze in een Ford Transit Turbo Diesel de ronde in een tijd van 10:08.49 minuten, daarbij mannen in snelle sportwagens en op motoren achter zich latend.
Sinds september 2006 presenteert ze het autoprogramma D-Motor op de televisiezender DMAX.
(bron Worldcarfans)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding