Met de app kunnen bezitters van een Ford Focus Electric, die in 2012 op de markt komt, hun auto op afstand monitoren en besturen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld de accustatus van hun Ford bekijken en een oplaadschema instellen. Zo kan geconfigureerd worden dat de auto enkel ’s avonds oplaadt, op het lage nachttarief. 
De opties van de app zijn erg gelijk aan de OnStar applicatie van de Chevrolet Volt, maar MyFord mobile gaat een stapje verder: er wordt ook een functie bijgevoegd waarmee gebruikers oplaadstations kunnen terugvinden. Op deze manier kan vantevoren een route worden uitgestippeld, zodat de automobilist altijd gegarandeerd is van een volle accu.
De app wordt in eerste instantie alleen in Noord-Amerika uitgebracht en zal geschikt zijn voor BlackBerry, Android en iPhone. Bekijk onderstaand filmpje om MyFord in actie te zien. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding