Weliswaar is dat met 43 procent een minderheid, maar bij andere autotypes is het percentage nog lager. Eén op de twintig vrouwen rijdt namelijk ‘oben ohne’ terwijl het bij mannen om één op de achtentwintig bestuurders gaat. Vrouwen winnen bij topless rijden gestaag terrein, want bij alle in 2009 geregistreerde cabriolet modellen werd 46 procent eigendom van een vrouw.

Het meest geliefde cabrioletmodel bij vrouwen is de Peugeot 206 CC, gevolgd door de Volkswagen Golf en de Mercedes-Benz SLK. De Peugeot 207 CC stijgt gestaag in de verkoopstatistieken. Dit overzicht geeft aan dat vrouwen in motorisch opzicht niet echt vallen voor zwaargeschapen modellen. Handzaamheid belangrijker. Nog geen één op de zes vrouwen kiest voor een cabriolet met een motorinhoud van meer dan 2,0 liter. Bij mannen gaat het om bijna een derde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding