Voor onze gehele marktregio geldt dat zwart en zilver bovenaan staan, maar er zijn wel verschillen per land. Zo rijden Turken het liefst in een witte Ford, geven de Denen de voorkeur aan een zwart exemplaar, zijn Zweden geporteerd van een oranje achtergrond voor het ovaal blauwe logo en heeft men in Tsjechië het liefst blauw op blauw. Ieren gaan daarentegen weer massaal voor zilver. 
Voormalig premier Wim Kok kan als pionier worden beschouwd, want uit de studie is gebleken dat de bruine Ford bezig is met het maken van een comeback. Ook koperkleurige exemplaren winnen aan populariteit. In Duitsland wordt de voorkeur gegeven aan een donkerkleurige exemplaren, al doet de Fiesta het ook goed in te tinten felrood en lichtgroen. Om deze reden zal de nieuwe Focus leverbaar worden in opvallende tinten als Candy Yellow, Candy Red en Mars Red, terwijl wij alvast met de nieuwe ST uitvoering kennis hebben kunnen maken in de tint Tangerine Scream. Specifiek in Nederland valt de populariteit van Cream Green Grey op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding