Dit blijkt uit onderzoek van tijdschrift Men’s Health onder 501 mannen tussen de 45 en 65 jaar. Een aantal medisch specialisten lanceerde daarom de nieuwe site Dutch Men’s Health Forum. Ze willen de drempel verlagen voor mannen om aan te kloppen voor medisch advies.

De gezondheidssite wordt donderdagmiddag om 14.00 gelanceerd op de Dam in Amsterdam. Mannen kunnen er bloed laten prikken, dieetadvies krijgen of tips van een fysiotherapeut.

Het alsmaar uitstellen van doktersbezoekjes en het nonchalant omgaan met de gezondheid heeft de nodige nadelige gevolgen. Zo zijn mannen vaak te dik en krijgen ze vaker last van ziektes die makkelijk te voorkomen zijn. Erectiestoornissen, bijvoorbeeld, kunnen volgens de initiatiefnemers duiden op diabetes. Als mannen te lang doorlopen met plasklachten kan dat betekenen dat ze prostaatkanker hebben. Prostaatkanker is de meest voorkomende kankersoort bij mannen. Per jaar worden in Nederland ruim negenduizend diagnoses gesteld. De ziekte eist jaarlijks 3,5 duizend slachtoffers. (bron: Telegraaf en Dutch Men’s Health Forum)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding