Het Festival of Speed, dat in 1993 voor het eerst plaatsvond, is een initiatief van Charles Gordon-Lennox, Earl of March and Kinrara. De autosportliefhebber en kasteelheer van Goodwood is alom bekend als ‘Lord March’. Zijn grootvader, de toenmalige Earl of March en de 9th Duke of Richmond, onder de naam Freddie March bekend als auto-ontwerper, ingenieur en coureur, organiseerde al in 1936 een privé-heuvelklim in het park van Goodwood.
Drie dagen lang staan race- en sportwagens uit diverse perioden in het middelpunt van de belangstelling. Daarbij ontbreekt ook de koningsklasse in de autosport niet: dit jaar zullen maar liefst negen Formule 1-teams present zijn. Een bijzonder kenmerk van het evenement in Goodwood is de toegankelijkheid voor het publiek, van de pits via de tentoongestelde auto’s tot aan de automobiele kunstwerken die de Britse beeldhouwer Gerry Judah ieder jaar voor Goodwood House creëert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding