De website Confused.com interviewde de voormalige crimineel Michael Fraser over zijn ervaringen. Een Ford Ka heeft volgens Fraser lage straatwaarde omdat dieven de auto als goedkoop zien, met weinig power. Auto’s die als ‘cool’ beschouwd worden, zijn volgens de ex-dief het meest aantrekkelijk voor autodieven.

De meest gestolen auto in Engeland is volgens cijfers van 2004 tot 2011 echter de Toyota Yaris. Daarna volgen de Volkswagen Touareg, Volvo XC90, Porsche 911 en Seat Altea. 

Luxe auto’s zijn volgens Fraser aantrekkelijk, maar worden minder vaak gestolen omdat de beveiliging van deze auto’s groot is. Dat zou verklaren waarom BMW- en Mercedes modellen ontbreken in de lijst van meest gestolen auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding