Het was gewoon de enige auto die hij zich op dat moment kon permitteren. Zijn Kever is voor Orian gewoon een vervoersmiddel, maar al snel is hij helemaal verknocht aan het kleine Duitse autootje waarvan wordt gezegd, dat het prototype nog door Hitler is getekend.

Helaas heeft de veertig jaar oude Kever zijn langste tijd gehad en Orians hoog zwangere vrouw droomt van een meer comfortabele gezinswagen. Onzeker over wat het leven hem als jonge vader zal brengen kan Orian het verleden moeilijk loslaten. Zijn vrouw wil dat hij de Kever verkoopt, maar Orian is nog niet klaar voor een volwassen leven vol verantwoordelijkheid en verdiept zich liever in het verleden van zijn Kever. Zeer tegen de zin van zijn vrouw besluit hij de voorgaande eigenaren van zijn Kever te bezoeken. Mensen die net als hij gek op het autootje waren en er mooie verhalen over vertellen.

Door die verhalen gaat hij alleen maar meer van zijn Kever houden en in een laatste poging om zijn Kever te redden rijdt Orian door naar Jordanië om te kijken of hij zijn oldtimer daar goedkoop kan laten opknappen. Daarna moet hij naar huis voor de geboorte van zijn eerste kind.

 

De documentaire wordt vannacht (van woensdag 17 augustus op donderdag 18 augustus) uitgezonden om 0:05 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding