Autorecensent Dan Neil en Musk hebben al enige tijd woordenwisselingen of Tesla in staat is de nieuwe elektrische Model S op tijd op de markt kan brengen, met het geclaimde prijskaartje. Er zou uiteindelijk een weddenschap zijn aangegaan, waarvan de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken.

Musk zou bereid zijn een miljoen dollar aan een goed doel te geven en Neil zou hier vervolgens 1000 dollar aan bijdragen. 

Nu zegt Musk dat hij geen weddenschap nodig heeft om geld weg te geven. "Ik ben bereid de auto op tijd op de markt te brengen én een miljoen dollar aan Artsen zonder Grenzen te geven," aldus Musk. "Neil zou zijn 1000 dollar ook moeten geven."

Volgens de ceo van Tesla komt de Model S zoals gepland in het midden van 2012 op de markt. Zo’n 3000 klanten zijn al uitgenodigd om een proefrit te maken in een van de prototypes van het model. De elektrische sportsedan zou 57.400 dollar moeten kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding