Uiteraard zijn het niet de 1:1 modellen maar gaat het om miniaturen in schaal 1:43. De collectie wordt in vitrines getoond op de 1ste verdieping van The Gallery temidden van klassiekers en sportwagens van diverse merken op ware grootte.

Er zijn veel modellen bij waar Nederlandse Formule 1 rijders in gereden hebben, zoals  Carel Godin de Beaufort, Gijs van Lennep,  Jan Lammers, Robert Doornbos, Jos Verstappen en Christiaan Albers. Bijzondere modellen uit de zestiger/zeventiger jaren zijn ook te zien zoals o.a. van de constructeurs Scarab, Cosworth, Parnelli, Merzario, Rial, Copersucar. Bovendien zijn de modellen van alle wereldkampioenen van 1950 tot 2010 tentoongesteld.

Eigenaar en verzamelaar van de collectie Michiel Kerbosch is als acteur bekend bij het grote publiek van series als ‘Spijkerhoek’, ‘Mensen zoals jij en ik’ en diverse theaterproducties. Ook was hij 24 jaar lang de ‘wegwijs’ steun en toeverlaat van Sinterklaas. Voor wie zich niet kan inhouden: de collectie is in zijn geheel te koop.

www.thegallerybrummen.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding