Saab wacht nog steeds op toestemming van General Motors voor de overname door de Chinezen en vrijgave van de licenties op de techniek. Vooralsnog lijkt dit hele proces muurvast te zitten en geeft General Motors geen duimbreed toe. Sinds begin april worden er in Trollhättan geen Saabs meer geproduceerd vanwege de financiële problemen waarin het bedrijf momenteel verkeerd.

Fans van Saab zijn nu een soort ‘Occupy’-actie begonnen op Facebook om General Motors ertoe te bewegen om Saab ‘te laten gaan’. Er worden berichten op het prikbord geplaatst, verhalen over de persoonlijke binding met Saab en zelfs foto’s. Woordvoerder James Cain van General Motors verklaarde aan de Zweedse krant Dagens Industri dat een 100% overname door de Chinezen de positie van GM zou kunnen schaden in opkomende markten als China. Tot nu toe heeft General Motors geen officiële reactie gegeven op de Facebook-actie van de Saab-fans.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding