De afgelopen jaren is het evenement naar eigen zeggen steeds gegroeid met steeds meer auto’s en bezoekers. Tijdens het vorige Opel-treffen waren er zeshonderd bezoekers met 241 deelnemende Opels. Onder al deze Opels waren veel oudere modellen, waaronder de B- en C-Kadett, Manta, GT, Ascona, Record, Monza en Senator. Het Opel-treffen is dit jaar opnieuw een internationaal evenement met deelnemers uit Engeland, Ierland, Duitsland en België. Mede hierom is het evenement uitgebreid naar twee dagen.

Op deze twee dagen is er Opel-plezier met prachtige Opels (van compleet origineel tot compleet gepimpt, van Blitz tot Insignia), live-muziek, goede catering, een toerrit door het Flevolandse landschap en een reusachtige onderdelenmarkt. Op deze onderdelenmarkt presenteren meerdere particuliere handelaren en bedrijven zich met hun producten en diensten. Voor elke particuliere Opel-liefhebber is dit dé kans om net dat zeldzame onderdeel te vinden of die bijzondere service en dienst. Bedrijven die zich deze dag willen promoten kunnen contact met opnemen met Opeltreffen. De organisatie denkt aan restauratiebedrijven en onderdelenleveranciers maar ook  aan poetsbedrijven.

Het treffen begint zaterdag 21 april om 16.00 uur en op zondag 22 april vanaf 10.00 uur. Het evenement wordt gehouden worden op en nabij het terrein van hoofdsponsor M&M Dronten, een onderdelenspecialist  die voornamelijk Opel- en Opel-gerelateerde onderdelen levert, zoals Isuzu, Renault, Fiat en Saab. M&M Dronten zegt een grote voorraad van nieuwe, originele onderdelen te hebben, ook voor de oudere Opel-modellen tot de jaren 60.